Na korak smo do ljeta, godišnjeg doba u kojem se čini kao da je sve dopušteno. Ovog ljeta ljubitelji beauty noviteta biraju miks odvažnih, živih boja i novih trendova, što znači da su mogućnosti dobrog make up-a beskrajne. A lista beauty poslastica je odlična, od povratka maskare u boji do isticanja duboko hidratizirane, blistave kože, jer ovog ljeta sve je usmjereno na postizanje atraktivnog, ali prije svega svježeg i sofisticiranog stila. Bilo da birate izležavanje uz bazen ili se pripremate za ljetni party, ovo su najhot beauty trendovi za ljeto 2024.



Maskara u boji


Rane 2000-e su daleko za nama ali maskara u boji se vratila—i bolja je nego ikada. Ljeto je savršeno za pauzu od klasične crne nijanse; a nose se boje poput kobaltno plave, električno zelene, nježno ružičaste i kremasto smeđe, koje stvaraju izgled koji je i zabavan i atraktivan. Ono što posebno volimo kod ovog trenda je to što lako privlači pozornost na oči dok ostatak lica održava svježim i prirodnim, što savršeno pristaje uz ovogodišnji minimalistički, ali uzbudljivi beauty look.

Koža bisernog sjaja

Lani je sve bilo u znaku "staklene kože", no ovog ljeta taj trend prelazi na višu razinu. Biserna koža, pojam je koji označava blistavi ten, a fokusira se na duboko hidratiziranu kožu koja je glatka i zategnuta. Ključ za ovaj trend je korištenje hidratantnih seruma, primera i laganih pudera koji pojačavaju prirodan sjaj kože. Rezultat? Blistava završnica koja izgleda svježe, prirodno i blago preplanulo.

Lažne pjegice


It djevojka koja je ovaj trend učinila tako svojim je Hailey Bieber, neokrunjena kraljica viralnih beauty trendova. Lažne pjegice inspirirane su sunčanim pjegama, a ljubiteljice ljepote prihvaćaju ovaj trend kako bi svojim makeup lookovima dale ljetni štih.

Sjenilo za oči u bojama zalaska sunca


Ovo je jedan od najljepših make up trendova godine. Inspiriran svijetlim, toplim nijansama ljetnog zalaska sunca, ovaj trend uključuje miješanje nijansi narančaste, ružičaste, ljubičaste i crvene kako bi se stvorio ombre efekt na kapcima koji oponaša boje neba. Tako ljetno, tako zavodljivo.

Konturiranje u boji


Prihvatite najnoviji ovosezonski trend preobrazbom klasičnih tehnika oblikovanja i uključivanjem živih nijansi poput ružičaste, crvene i narančaste. Umjesto tipičnih neutralnih nijansi, color contour koristi tonove rumenila za stvaranje dimenzije i naglašavanje prirodnog oblika lica. Nanošenje rumenila uz jagodice, sljepoočnice pa čak i preko nosa ne samo da dodaje boju, već pomaže i u oblikovanju vaših crta lica. Savršen za ljeto!

Izvor: Elle.rs