Je li to samo naš dojam ili se sada svi odlučuju za voluminozne frizure? Ovaj stil dodaje poseban chic efekt, a neki od vas bi se mogli iznenaditi da to zapravo i nije novi trend. Ova je frizura bila vrlo popularna 90-ih i to toliko da je čak dobila naziv 'feniranje iz devedesetih'.

Ovo je jedan od najelegantnijih i najlaskavijih trendova u kosi koje smo vidjeli ove sezone, a savršen je za svaku prigodu ovog ljeta, ležernu ili glamuroznu.

Što je feniranje iz 90-ih?

Prema riječima frizera slavnih Jamesa Leara, feniranje iz 90-ih odnosi se na bujnu, lepršavu, voluminoznu kosu. 'Pomislite na modne piste s modelima kao što su Claudia Schiffer, Cindy Crawford i Veronica Webb. Puno glamura, elana i volumena!'.

Claudia Schiffer
GERARD JULIEN / AFP / Profimedia 

Je li feniranje 90-ih ponovno u stilu?

Kao i mnogi beauty trendovi iz 90-ih, ova frizura se vraća u velikom stilu. 'U posljednjem desetljeću vidjeli smo samo valove na plaži i raspuštenu, ravnu kosu. Sada se stil devedesetih vratio i veći je nego ikad!'.

Može li feniranje iz 90-ih odgovarati svim tipovima kose?

Prema Learu, apsolutno može. 'Tekstura nije bitna kada se radi o feniranju iz 90-ih. Ovaj stil uvijanja vam čak ide u prilog - tanka kosa može biti dodatno volumizirana.

Najbolji dio? Ova frizura odgovara svim duljinama kose. Ako imate kratki bob, možete ga nositi s volumenom sprijeda i uvijenim vrhovima. Srednje duljine izgledaju sjajno s kosom zabačenom na jednu stranu, a ako imate dužu kosu, možete se odlučiti za klasični bujni fenirani izgled (stepenasto šišanje se u ovom slučaju podrazumijeva).

Kako se možete sami isfenirati na ovaj način?

'Priprema je sve', kaže Lear. 'Preporučam pranje kose šamponom za volumen kako biste kosi dali malo teksture. Možete kosu sušiti prema gore s mekom okruglom četkom, fokusirajući se na podizanje prednje i bočne strane'. Zatim ćete koristiti figaro, a Lear preporučuje da ga držite vodoravno za dodatnu širinu. 'Koristeći mekanu četku, uvijte svaku kovrču pojedinačno, obilno prskajući svaki dio fiksatorom. Na kraju, zabacite glavu unatrag i nježno prođite rukama kroz korijen kose'.

 Izvor: Elle.rs