Ako ste mislili da smo završili s referencama na 70-e u trendovima frizure (curtain bangs i stepanasto šišanje), bell-bottom bob je tu da vam dokaže suprotno.

Najnoviji trend, koji su nedavno prihvatile it djevojke poput Gigi Hadid i Anouk Ye, nastavlja se na popularnu midi dužinu koja je već neko vrijeme osnova mnogih stilova u svijetu kose.

Što je bell-bottom bob?

U osnovi, bell-bottom bob rekreira oblik širokih traperica zvonastog kroja, ali na kratkoj duljini kose. Riječ je o bobu s minimalnim slojevima (sa ili bez šiški) koji je na razdjeljku blago slijepljen, dok se kasnije širi do punog volumena.

Možete ga nositi savršeno preciznog ili s nešto opuštenijom teksturom.

Zašto odabrati bell-bottom bob?

Kao i mnogi beauty trendovi, ovaj rez crpi inspiraciju iz mode. Znamo da su bell-bottom traperice trenutno jako popularne. Favoriti 70-ih također su se savršeno uklopili u ljetne trendove, a ovoga puta ih prenosimo i na svoju kosu dajući joj retro štih.

Kod šišanja dužeg boba može biti prilično frustrirajuće kada kosa počne padati na ramena. No, ova frizura dokazuje da možete preokrenuti taj, do sada, izazovan trenutak. Ljepota bell-bottom boba što nije toliko važno jeste li svježe ošišani, već je važna stilizacija.

Kako stilizirati bell-bottom bob?

Što su 'uvrnuti' vrhovi savršeniji, to je izgled dramatičniji. Želite li naglasiti simetriju lica, odaberite razdjeljak po sredini i savršeno oštro uvijanje na vrhovima. Ako više volite mekši izgled, pokušajte s razdjeljkom na stranu s manje definiranim krajevima i pokušajte staviti jednu stranu iza uha.

 Izvor:Elle.rs