Od samog početka godine, pa i kraja 2023., bob frizura jedan je od najistaknutijih beauty trendova. Nose ga i najomiljenije it djevojke kao Hailey Bieber, Gigi Hadid, Sydney Sweeney, a kako se približava ljeto, postaje još traženiji u frizerskim salonima. Kroz protekle smo mjesece dobili iznimno puno varijacija ove frizure gdje je gotovo svatko mogao birati idealnu za sebe uz promjene koje su nekada gotovo i neprimjetne. U nastavku vam donosimo one koje će se vjerojatno najviše nositi u nadolazećim mjesecima jer se odličnu slažu s ljetom. 

1. Princess bob

Riječ je o varijaciji popularne frizure ošišanoj iznad ramena, duljine odmah ispod ušiju. Upravo je zato savršena za ljetne mjesece u najavi i plavu kosu pogotovo. Veoma je svestran bob i pristaje gotovo svakom obliku lica, a jako je zahvalan i kada je tekstura kose u pitanju. Oni tanje kose moći će skratiti kosu na samo jednu duljinu, dok oni nešto debljih vlasi možda će trebati odlučiti se na formu stepenastog kako bi se riješili težine.

2. Talijanski bob

Ovaj se stil razlikuje od klasičnog francuskog boba prije svega po dužini kose te činjenici da je manje uglađen stil frizure. Umjesto da vam pramenovi padaju na čeljusnu kost, talijanski bob privlači činjenicom da je malo duži te da pada malo iznad ramena. No, prava tajna učvršćivanja frizure leži u oblikovanju donjeg sloja kose čime ovaj stil održava volumen i formu.

3. Mermaid bob

Riječ je o bobu s wavy, opuštenim loknama koji poboljšavaju kratke verzije bob frizure dajući im posebnu igru u teksturi koja onda savršeno omekšava lice. Sličan je princess bobu, veoma lagan za održavanje, opušten i ležeran.

4. Barokni bob

Bob koji je definitivno najviše osvojio žene diljem svijeta. Ova varijacija omiljene frizure šiša se na razinu ključne kosti, a posebnost su joj složene kovrče koje odaju dašak glamura. Ono što je must ove frizure je definitivno naglašeni volumen, a teži uglađenijoj vrsti frizure za razliku od prošlogodišnjih opuštenih, neopterećenih varijacija koje su vladale. Zendaya, number one.

5. Mob bob

Nastao na temelju mob wife trenda i estetike kroz proteklih nekoliko mjeseci. Moćan, glamurozan i elegantan, posebno naglašen s razdjeljkom na stranu i istaknutim loknama koje podsjećaju na zlatno doba Hollywooda.

6. Emo bob

Najviše grunge opcija kada su bob stilovi u pitanju. Uzima note gotičkog looka te ne ostavlja mjesta za bilo kakve ukrase ili dodatke. Riječ je o u potpunosti ravnom bobu s razdjeljkom na sredini i oštrom strukturom reza kose.

7. Micro bob

Najriskantnija i najdrastičnija verzija jer, kako joj naziv kaže, veoma je kratka. Dakle, jednom kada se na nju odlučite trebat ćete biti strpljivi prije povratka na nešto dulje varijante. Ipak, vrijedi pokušati jer odaje poseban dojam elegancije i najviše ističe crte lica. 

8. Beachy bob

Ljetna opcija broj jedan. Jednostavan, opušten, blago valovit, pun soli, vjetra i sunca, to je jednostavan opis beachy boba o kojem se ne trebamo mnogo brinuti - on je kao i ljeto.