Kada ste zadnji put promijenili frizuru ili se barem zagledali na zadnji trend u stiliziranju kose na TikToku? Kada je riječ o kosi i ljetnim frizurama vrlo smo prilagodljivi ali jedan nas je trend privukao a odnosi se na sve dugokose. Radi se o tzv. butterfly frizuri, koju možemo opisati ako luksuzni pojam za postepeno šišanu kosu a čija nam se estetika odlično uklapa u ljetne lookove.

Butterfly frizura
Instagram (@matildadjerf) 

Butterfly frizura
Instagram @Velat Ozdamar 

Butterfly frizura Sydney Sweeney
Instagram @sydney_sweeney 

Efekt leptir frizure postiže se oblikovanjem kraćih slojeva na vrhu i sprijeda koji se stapaju s duljim slojevima na dnu. Stil koji daje pokret, teksturu i sjaj, a prednost ovog stila je da čak i kada niste raspoloženi za oblikovanje kose, vaša će kosa i dalje biti odlična, što je stavlja na visoko poželjno mjesto na ljestvici cool ljetnih frizura.

Butterfly frizura Sabrina Carpenter
Instagram (@sabrinacarpenter) 

Butterfly frizura
Instagram @Velat Ozdamar 

Butterfly frizura
Instagram (@matildadjerf) 

Raspuštena i raskošna ili djelomično povezana kopčom, odluka je na vama. Ovaj stil najbolje funkcionira s dugom kosom, što potvrđuju i it djevojke kao što su slavne osobe kao što su Sydney Sweeney, Sabrina Carpenter, Emily Ratajkowski i Matilda Djerf.
Na pitanje može li se ovaj stil u kosi primijeniti i na tanjoj dugoj kosi, odgovor je kako je najbolji efekt na gustoj kosi ali je uz dobru tehniku šišanja moguć i na tanjoj kosi željnoj volumena.