U trendovima u svijetu kose i frizura dominira bob, ali sve je jasnije da će mjesece pred nama obilježiti još jedan trend u kosi – volumen i velike frizure. To je već postalo jasno početkom godine kada je zavladao mob wife trend, te se nastavilo kroz estetiku Beyoncé i novog Texas smjera i Miley Cyrus na dodjeli Grammy nagrada. Taj je trend potvrda popularnosti mode i stila iz dekada prošlog stoljeća, vremena koja odražavaju pojam ženske ljepote kroz ikone stila kao što su Brigitte Bardot, Donna Summer, Dolly Parton, Raquel Welch, Diana Ross i Cindy Crawford...

Beyoncé singl 'Texas Hold 'Em'
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Beyoncé singl 'Texas Hold 'Em'
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Miley Cyrus
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Miley Cyrus, dodjela nagrada Grammy 2024
KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia Miley Cyrus


Za taj dojam nije nužno imati dugu kosu, jer volumen se nosi i u kraćim varijantama, čak i u mega popularnom bobu što potvrđuju Zendaya, Sydney Sweeney i Florence Pugh.

Sydney Sweeney, Oscari 2024
Amy Sussman / Getty images / Profimedia Sydney Sweeney

  .

Zendaya, Oscari 2024
LUME IMAGES / Sipa Press / Profimedia Zendaya

Florence Pugh, Oscari 2024
Burt Harris / Zuma Press / Profimedia Florence Pugh


Što je posebno zanimljivo u kosama punim volumena je to što se wow efekt postiže feniranjem i oblikovanjem volumena već od samog korijena kose, što doprinosi glam efektu. I ako se pitate u kojim prilikama nositi ovaj stil u kosi, odgovor je jednostavan – u svakoj, jer ovim stilom zaokružuje dnevni ali i večernji look. Stilisti zaključuju kako je ovo dobrodošla promjena nakon quiet luxury minimalizma koji je dominirao u godini za nama.