S godinama, bore i fine linije postaju neizbježni dio našeg lica. Kako starimo, naša se koža mijenja pa sukladno tome prilagođavamo svoju beauty rutinu i stil šminkanja. Biramo proizvode kako bismo postigli što ljepši ten, vodeći računa o različitoj teksturi kože. U trenucima kada želimo postići posebno besprijekoran izgled, pribjegavamo pomoći pudera kako bismo ispravili znakove starenja.

Međutim, izazov nastaje kada želimo stvoriti uglađeni make-up look, a da puder ne naglašava fine linije. Posavjetovali smo se s beauty stručnjacima i otkrili ključnih pet koraka koji demistificiraju savršeno nanesen puder, a istovremeno čuvaju svježinu i prirodan izgled našeg tena. Uz pomoć profesionalnih vizažista, u nastavku otkrivamo najvažnije savjete za šminkanje zrele kože.

Odabir dobrog pudera

Pogotovo kada već imate fine bore, ključan je odabir pravog pudera. Hidratantne i lagane formule vaši su najbolji saveznici kako koža ne bi bila opterećena, a fine bore ne bi bile naglašene. Također, birajte pravu nijansu pudera kako biste izgledali prirodno, bez neprirodnog isticanja bora, već njihovog prikrivanja.

Njega kože zimi
Courtesy of Emma Lewisham/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Priprema kože

Dobra podloga ključna je za savršeno nanošenje pudera. Temeljito očistite i hidratizirajte lice, upotrijebite primer za ujednačavanje teksture i razmislite o korištenju hidratantne kreme i/ili seruma s hijaluronskom kiselinom za dodatnu hidrataciju i smanjenje vidljivosti bora.

Nanošenje pudera

  • Koristite odgovarajuće alate. Kist za šminku ili beauty blender osigurat će ravnomjerno nanošenje.
  • Manje znači više. Počnite s malom količinom pudera i postupno dodajte više ako je potrebno.
  • U tapkanju je tajna. Nježno utapkajte puder za prirodno prekrivanje, bez ulaska pudera u fine bore.
  • Nikad previše blendanja. Svakako dobro izblendajte puder, posebno na dijelovima lica koji imaju više bora.

Njega kože vrata i dekoltea
Courtesy of Vivara/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Završnica i fiksiranje

Nakon nanošenja pudera možete koristiti ostale make up proizvode, ali budite oprezni. Izbjegnite skupljanje u sitnim linijama laganim nanošenjem korektora, bronzera i rumenila. Završite svoj make-up sprejom za fiksiranje za dugotrajne rezultate.

Tijekom dana...

Jeste li primijetili da vam se puder skuplja na licu? Umjesto da dodate više proizvoda, nježno utapkajte višak pudera čistom maramicom.

 Izvor: Elle.rs