Koristite li redovito SPF proizvode za lice? Ili obrambeni argumenti poput 'Oblačan je dan, ne treba mi SPF', 'Ne sviđa mi se osjećaj ljepljivosti koji ostavlja' i 'Puder ne izgleda dobro u kombinaciji' odmah padaju na pamet.

Čini se da mnogi od nas imaju manjih problema s korištenjem SPF-a na licu iz raznih razloga. Neki smatraju da sastojci iritiraju njihovu suhu i osjetljivu kožu, dok se drugi bore s načinom na koji masne formule sjedaju na njihovu već problematičnu kožu.

Ipak, moguće je pronaći kozmetičke proizvode koji sadrže sve što mi je potrebno za savršenu njegu. Riječ je o starim toniranim kremama s SPF-om koje štite od štetnog djelovanja sunčevih zraka, a istovremeno pružaju prirodnu prekrivenost tona kože i ujednačavaju ten. U nastavku pronađite naših sedam favorita za proljeće 2024.

Bioderma Photoderm AR Tinted Cream SPF 50

Izvrstan za one s osjetljivom kožom koji se inače bore s nanošenjem zaštitnog faktora. Riječ je o proizvodu koji umiruje i zaglađuje.

162978 (1).jpg
bioderma 

Drunk Elephant Umbra Tinte Physical Daily Defense SPF 30

Osmišljena za rad sa svim tonovima kože (kao i većina na ovom popisu), ova tonirana krema intenzivno hidratizira.

162979 (1).jpg
drunk elephant 

SkinCeuticals Mineral Radiance UV Defense SPF 50

Tonirana krema sa zaštitnim faktorom 50? Želimo je! Univerzalna nijansa samo je izvrstan dodatak vrlo dobrom i nadasve kvalitetnom sastavu ovog SPF-a.

162980 (1).jpg
skin ceuticals 

La Roche-Posay Anthelios Uvmune 400 SPF50

Riječ je o laganoj kremi koja se odmah suši i upija, a osim prirodne nijanse prozračne boje, nije teška na licu.

162982 (1).jpg
la roche-posay 

Shiseido Sports BB Compact SPF 50+

Ovo je savršeno pakiranje koje čak možete nositi u svojoj torbici tijekom vrućih sunčanih dana. Nanesite čvrstu formulu BB kreme na lice koja izgleda savršeno na koži.

162981 (1).jpg
Shiseido 

BareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF 30

BareMinerals Complexion Rescue jedan je od onih proizvoda koji čine sve: hidratiziraju, štite kožu od sunca i pružaju pristojnu količinu pokrivenosti koja se može nadograditi. Dostupan je u 20 nijansi i lako bi mogao biti vaš saveznik ljepote tijekom ljetnih mjeseci.

162983 (1).jpg
bare minerals 

AVÈNE Tinted Mineral Fluid SPF 50+

Avène je izvrstan francuski kozmetički brend za osjetljivu kožu. Ova tonirana krema namijenjena je osjetljivim tipovima kože i ostavlja prekrasan zlatni finiš.

162984 (1).jpg
avene 

 Izvor: Elle.rs