Ne možemo se sjetiti stila koji je ostavio toliki trag na modnoj i beauty sceni, a odnosio se na suptilne, visokokvalitetne osnove i elegantan minimalizam, kao što je to učinio tihi luksuz. Zadržimo se na trenutak na segmentu kose i razmislimo koje vam nijanse prve padnu na pamet kada spomenemo quiet luxury trend? Mislimo na klasične, ali unaprijeđene boje koje izgledaju skupo: bogati espresso, zlatna karamela, crvena marelice i tema ovog teksta - šampanjac plava. Čak i samo ime odiše luksuzom.

Ova prekrasna nijansa svakako je popularna među slavnim osobama - vidjeli smo je na Beyoncé, Gigi Hadid, Zoë Kravitz i mnogima drugima - ali najbolja stvar kod ove nijanse je njezina svestranost, tako da zapravo nikada neće izaći iz mode.

'Šampanjac plava je bež plava', kaže slavna koloristica Rita Hazan. 'Nije pepeo ili zlato; u sredini je'. Bež plava, međutim, ima nešto pješčanih tonova, dok šampanjac plava izgleda blago zlatno - baš kao čaša svježeg šampanjca. 'Boja jako podsjeća na svoju istoimenu boju šampanjca zbog čega izgleda puno prirodnije i jednostavnije u usporedbi s drugim nijansama plave', dodaje frizer slavnih Dimitris Giannetos. 'Možete koristiti različite metode bojanja kao što su balayage, pramenovi, teasy lights...'.

Šampanjac plava kosa laska svim tonovima kože; možda će zahtjevati neka prilagođavanja kako bi bolje odgovarala vašim specifičnim podtonovima. Na primjer, ako imate hladne podtonove kože, poželjet ćete hladniju nijansu boje šampanjca (poput platinasto plave boje šampanjca); oni s toplim podtonovima, s druge strane, možda će poželjeti zlatniji šampanjac s malo više topline.

Ako imate tamniji ten ili maslinastu kožu, dodajte root smudge ili balayage s tim tonovima unutar vaše kose. Ako imate svijetlu kožu s ružičastim podtonovima, koji obično izgledaju isprano s pepeljastim podtonovima, zlaćanija nijansa šampanjca stvorit će lijep kontrast.

U nastavku pogledajte neke inspirativne varijante ove ljetne boje kose koje ćete pokazati svom frizeru.

Zlatni šampanjac

Beyoncé je već nosila ovu boju kose i jako je dobro pristajala uz ton njezine kože.

Šampanjac bronde

Kultna 'Prada bob' frizura Joey King već odiše energijom tihog luksuza. Njezini topli uvojci boje šampanjca služe kao savršeni završni detalj.

Ledeni šampanjac

Ledene, srebrne nijanse daju zapanjujući kontrast za Nicole Scherzinger.

Maslac šampanjac

Maslasto plava nijansa Reese Witherspoon lijepo pristaje uz ton njezine kože.

Kremasti šampanjac

Raskošan, zlatan i visoki sjaj tri su riječi kojima bismo opisali Giannetosov izbor pramenova za Gigi Hadid.

 Izvor: Elle.rs