Svaka sezona nosi svoje trendove, kako u fashion, tako i u beauty segmentu, a u vrijeme tolike popularnosti društvenih mreža, takvi se trendovi šire nevjerojatnom brzinom. TikTok je danas leglo svega što se naziva trendom, a tako je u posljednje vrijeme iznjedrio nešto što se naziva 'italian girl makeup'.

Vjerojatno ste već čuli za ovaj način šminkanja čija popularnost ne jenjava već neko vrijeme. Kako mu i naziv kaže, trend se osvrće na ljepotu Talijanki koje oduvijek inspiriraju svojim bujnim frizurama, prekrasnim licima i posebnom ljepotom. Upravo zato mnogi talijanski izgledi smatraju bezvremenskima te su na njega izravno utjecale žene kao što su Sophia Loren, Gina Lollobrigida i, naravno, jedna jedina Monica Bellucci.

Pretraživanje pojma 'Italian Makeup' poraslo je za 200 posto, stoga sa sigurnošću možemo reći da je to beauty look koji ćemo itekako viđati ove jeseni.

'The Italian Beauty' usredotočuje se na sun-kissed kožu, zlatne odsjaje na obrazima i kapcima, smokey makeup na očima i nude usne koje glamurozno smiruju situaciju. Nakon godinu dana tihe luksuzne mode i barely there makeupa, potpuno suprotna estetika je u trendu posvuda, jer jednostavno, svi su spremni za maksimalistički izgled.

Trend je posvećen bojama tipičnima za Mediteranke tamnije kose, smeđih očiju, preplanule puti. Naravno, upravo tako izgledaju Talijanke. Dakle, želite makeup koji ističe crte lica, fokusiran je na oči i jagodice, a odiše ženstvenošću. U ovom slučaju smanjujete rumenilo, a naglašavate bronzer, uz matiranu kožu koja se suprotstavlja clean girl looku.