Inspirirani nezaustavljivim usponom vinila, švedski audio brand Transparent kreirao je gramofon koji se uklapa u svaki suvremeni interijer. Okvir Transparent gramofona izrađen je od čvrstog aluminija kojeg obljubljuje izdržljivo kaljeno staklo, te dolazi u crnoj i bijeloj boji. Obje Transparent Turntable varijacije imaju ugrađenu Bluetooth™ opciju, pa su samim time spremni za sve buduće tehnološke nadogradnje i poboljšanja.

Brand se, osim po pedantnom industrijskom dizajnu, ističe filozofijom modularnosti koja svakom proizvodu omogućava zamjenu i nadogradnju svih komponenti, pa tako i ovim gramofonima.

Transparent gramofon
Transparent 

Transparent gramofon
Transparent 


Tvrtku sa sjedištem u Stockholmu osnovali su Per Brickstad, Martin Willers i Magnus Wiberg s cirkularnošću kao temeljnim načelom. Njegov gramofon izrađen je od čvrstog aluminija, a uključen je i vrhunski Ortofon OM 5e MM uložak. Osim toga, sve ostalo je po narudžbi i po mjeri.
Mehanizam je sadržan u kompaktnoj jedinici ispod staklene baze, koja se sama nalazi na četiri stupa. Oni također čine oslonac za stakleni poklopac za prašinu, koji je pričvršćen pomoću posebnih prigušenih šarki koje ga drže pod kojim god kutom želite. 'Po prvi put sada postoji poklopac za prašinu koji ćete zapravo htjeti koristiti u svom gramofonu', kaže Brickstad. Transparent napominje da ovaj proizvod 'obilježava transformativni trenutak na našem putovanju,' način 'premošćivanja jaza između analogne glazbe i moderne audio tehnologije.'

Transparent gramofon
Transparent 

Transparent gramofon
Transparent 

Wallpaper* Design Awards 2024 potvrda kvalitete
Wallpaper* Design Awards je ugledna godišnja nagrada koju dodjeljuje upravo vodeći svjetski časopis za dizajn, arhitekturu, modu, umjetnost i luksuzni lifestyle. Osvojiti, ili čak biti nominiran za nagradu, označava potvrdu vrhunske kvalitete, kreativnosti i inovacija.

Transparent Turntable možete pogledati, kao i poslušati njegov snažan i do savršenstva uravnotežen zvuk, u Selectedd dizajnerskoj trgovini, galeriji i knjižari u Ratkajevom prolazu 10.