U posljednjih 20 godina od kultne Nokie 3310 koja je služila samo za slanje poruka, primanje poziva i igranje legendarne zmije, došli smo do mobitela kojima je moguće gotovo sve što poželimo. Upravo nam zato svaki pogled na nekadašnje uređaje budi i nekakav osjećaj nostalgije.

Sada je tech industrija postala bogatija za pravi povratak u prošlost kada su Bodega i Heineken predstavili uređaj pod nazivom 'Boring Phone', nostalgičan mobitel na preklop koji se ne može povezati na internet i nema nikakve dodatne aplikacije.

Boring Phone
Instagram (@bodega) 

Fokus izdanja i povezane kampanje dvaju brendova zapravo pokušava potaknuti potrošače da smanje vrijeme provedeno na svojim uređajima i pojačaju ljudske veze. 'Dosadni mobitel' predstavili su na Milan Design Weeku, a izašao je kao limited edition od 5000 primjeraka.

Za one koji ga se nisu uspjeli dočepati, u lipnju će se pokrenuti aplikacija koja može ograničiti funkcionalnost bilo kojeg mobitela na samo slanje i primanje poziva i poruka.

'Boring Phone' koji ima prozirno kućište s dodacima koji podsjećaju na Heinekenove prepoznatljive boje, inspiriran je podacima koji odražavaju izazove s kojima se mladi suočavaju prilikom 'isključivanja' od svojih pametnih telefona. Anketa koju je sponzorirao Heineken pokazala je da 90% britanske i američke generacije Z i milenijalaca 'skrola' po uređajima za vrijeme druženja.

Moramo priznati, zanimljiva kampanja.