Planirate novogodišnji party i osim standardne ponude piće te nezaobilaznog šampanjca u ponoć, razmišljate o još nekom zanimljivom piću koje možete poslužiti vašim gostima. Imamo rješenje - zašto im ne biste poslužili novogodišnje koktele? Donosimo ideje za tri koktela koja su jednostavna za pripremu a jako ukusna za zdravicu.

Kokteli
Shutterstock 

Orange Martini

Ako je vjerovati tradiciji, naranče (i mandarine) poželjno su voće za ulazak u novu godinu - valja ih staviti u košaru za voće na stol uoči dočeka te, naravno - jesti. Stoga je prvi koktel koji predlažemo Orange Martini, odnosno koktel koji čine gin ili votka, vermut i naranča.

Sastojci:
60 ml gina ili votke
15 ml suhog vermuta
15 ml triple sec
Malo orange bittera
Naranča za ukras

Priprema:
U shaker ulijte gin ili votku, suhi vermut, triple sec i bitter od naranče. Napunite do pola s ledom. Dobro protrestite i poslužite u odabranim čašama. Ukrasite kriškama naranče i po želji s malo mente i uživajte.

Kokteli
Shutterstock 

Šampanjac s narom

Nar i šipak se povezuju s obiljem i plodnošću pa ne čudi što se i to voće rado jede uoči početka nove godine. U ovom slučaju smo bobice nara i sok od nara pomiješali sa šampanjcem i dobili jako ukusan a ne prejak koktel.

Sastojci:
1 kocka šećera
30 ml soka od nara
90 ml šampanjca ili pjenušavog suhog bijelog vina
Svježe sjemenke nara

Priprema:
Stavite kocku šećera na dno čaše. Ulijte sok od nara, zatim šampanjac ili pjenušac te ubacite sjemenke nara. Poslužite sa slamkom.

Kokteli
Shutterstock 

Espresso martini

Koktel s kavom je jako dobra ideja jer treba i izdržati cijelu noć tulumarenja! Donosimo recept za novogodišnji espresso martini.

Sastojci:
45ml votke
22 ml likera od kave
15ml kakao kreme
30ml rashlađenog espressa

Priprema:
Sve sastojke stavite u shaker te dodaje led. Dobro protresite, procijedite i ulijte u čašu i spremni ste za nastavak tuluma!