Svjetski poznata manekenka i zagovornica zdravog načina življenja, Gisele Bündchen, predstavlja novu knjigu, kuharicu koja sadrži 100 ukusnih i pristupačnih recepata temeljenih na svakodnevnim namirnicama. Koliko joj je to važno potvrđuju i brojna gostovanja i promocije od kojih je posebno bilo zanimljivo gostovanje kod Jimmyja Fallona u ‘Tonight Show’ gdje je slavnog voditelja učila kako govoriti portugalski ali i zašto joj je ova knjiga toliko važna.

Gisele Bündchen vjeruje da se zdravlje i dobro stanje našeg organizma temelje na hrani. Zdravi i balansirani obroci, priprema obroka koji se temelje na zdravim proteinima i povrću bogatom hranjivim tvarima, namirnicama bez glutena, te sastojcima koji su blagotvorni za tijelo kao što su bademovo brašno, ulje avokada i datulje, temelj su prehrane slavnog modela i njezine obitelji.

Osim što svaki dan započinje zdravim i hranjivim doručkom, Gisele svoje obroke oblikuju po principu 80 posto povrća i 20 posto životinjskih proteina. Izbacila je gricklaice, pa i one zdrave, a plan prehrane započinje i završava osluškivanjem svoga tijela, koje željom za juhom, smoothijem ili ribom i određenim povrćem poručuje što je izvor dobrobitii energije za nju samu.

Sebe ne doživljava kao chefa, ali priznaje kako uživa u pripremi hrane i planiranja obroka na praktičan i koristan način.

Gisele Bündchen kuharica
Noursih / Clarkson Potter 


A kako je za svaku promjenu potrebno vrijeme, autorica kroz prvi dio kuharice vodi čitatelje kroz prilagodbu na ovaj novi način razmišljanja o hrani i nudi praktične smjernice. Mnogi od recepata uključuju prijedloge za lagane i izdašne kombinacije, kao i savjete za pripremu jela koja su prilagođena i za djecu.


Knjiga s 256 stranica je podijeljena na zanimljiva poglavlja koja oblikuju zanimljivi recepti, od kojih izdvajamo:

- Svakodnevno voće: Smoothie od papaje i badema; Acai zdjele; Sladoled od banane
- Doručak + kruh: Brazilski kruh sa sirom (Pão de Queijo); Fritata od povrća; Kokosovo mlijeko na dva načina
- Salate: Salata od bifteka; Salata od cikle i rikule s biljnim kozjim sirom

Gisele Bündchen kuharica
Noursih / Clarkson Potter 

Gisele Bündchen kuharica
Noursih / Clarkson Potter 


- Juhe: Sneeze-Be-Gone Soup; Ramen juha s povrćem
- Svakodnevno povrće: ljetne rolice s umakom od đumbira i indijskih oraščića; Pizza Night; Pesto pileći omotač
- Omiljeni proteini: Ribeye na žaru s chimichurrijem; Tikvica i slanutak u tavi; Pileće polpete

Gisele Bündchen kuharica
Noursih / Clarkson Potter 

Gisele Bündchen kuharica
Noursih / Clarkson Potter 


- Crunchies + začini: Maple-Harissa indijski oraščići; Tamari preljev na 3 načina
- Slatkiši: Pecan pločice; Pita iz snova od banane; Muffini od mrkve

Gisele Bündchen kuharica
Noursih / Clarkson Potter 

Ova kuharica potiče na nove zdrave navike, a jedna od njih je i vođenja dnevnika kroz koji autorica podučava kako se postavljaju ciljevi vezani uz zdraviju prehranu ali i namjere vezane uz smanjivanje otpada, planiranje obroka i pripremu zdravih obroka za cijelu obitelj. Dostupna je u prodaji od 26. ožujka.