Kada su u pitanju moda i ljepota, Francuskinje su vječna inspiracija, no njihova profinjena estetika ima puno širi doseg. Tako ne griješe u još jednoj sferi - u uređenju interijera.

Zahvaljujući društvenim mrežama, imamo uvid u dizajn pariških stanova i raskošne balkone koji nam izazivaju zavist. Stil je topao, ušuškan, a istovremeno nonšalantno chic, stylish i elegantan - baš kao Parižanke.

Ako želite urediti svoj dom urediti u francuskom stilu, slijedite ovih 5 pravila.

1. Svijetli zidovi

Zaboravite na obojene zidove i šarene umjetnine - francuski interijeri baziraju se na bijelim ili izrazito svijetlim nijansama, bez ukrasa i detalja.

2. Veliko zlatno ogledalo

Prva asocijacija na fotografije Francuskinja iz njihovih spavaćih i dnevnih soba? Grandiozno zlatno ogledalo naslonjeno na čisti bijeli zid, zbog kojeg interijer automatski izgleda luksuznije i otmjenije.

3. Parket

Francuskinje obožavaju drvene podove i ne trude se prekrivati ih tepisima. Naš prijedlog je pod od bambusa, koji je ekološki održiviji, ili pak hrastov parket. Osim estetike, parketi su zahvalniji kada je u pitanju čišćenje i održavanje.

4. Cvijeće i biljke

Francuski interijeri obično su puni cvijeća i sobnih biljaka pa požurite u obližnju cvjećarnicu i udahnite novi život svom domu.

5. Nesavršenosti

Francuski domovi su sve samo ne perfekcionistički uređeni. Zaboravite na fotografije iz časopisa i ne usklađujte opsesivno komade iz svog doma. Nered je u ovom slučaju (donekle) prihvatljiv jer je ključno da se u stanu osjeti živa atmosfera.