Pinterest je mnogima nepresušan izvor inspiracije za uređenje doma, stoga ne čudi što su nam feedovi drugih društvenih mreža prepuni trendova koje smo tamo davno vidjeli.

U nastavku smo izdvojili nekoliko savjeta za uređenje interijera s Pinteresta kojima se predviđa velika popularnost u idućim mjesecima.

1. Gljiva lampe

Ovaj model lampe već je neko vrijeme prisutan na listama za praktično uređenje doma, a popularnost im ne jenjava ni ove godine.

Uz to što su prelijep dodatak svakom noćnom ormariću, polici za knjige ili radnom stolu, gljiva lampe obično emitiraju toplu, umirujuću svjetlost koja je savršena kada se želite opustiti uz knjigu.

2. Ukrasne tacne

Ako vam nedostaje praktično mjesto za odlaganje omiljenih predmeta, vrijeme je da investirate u ukrasnu tacnu za vaš stol ili policu.

3. Vintage svijećnjaci

Starinski svijećnjaci su odlični i jako efektni detalji koji će se isticati u centru svakog stola. Osim toga, jako dobro izgledaju na fotografijama kada upalite svijeće.

4. Cottagecore 2.0

Baš kada ste pomislili da bi cottagecoreu mogla pasti popularnost, ruralni trend je doživio novi val interesa među kupcima. Jednostavni načini za uključivanje cottagecore estetike u vaš dom uključuju tapete u vintage stilu, komade inspirirane prirodom i cvjetnu keramiku.

5. Prirodni materijali

Kada hladnije vrijeme i kraći dani otežaju povezivanje s prirodom, unošenje prirodnih materijala poput bambusa i pruća u dom može pomoći da premostite taj jaz. Nije potrebno ulagati u hrpu namještaja kako biste uključili ovaj trend u svoj dom – ukrasni predmeti kao što su pletena ogledala i tacne od bambusa mogu imati veliki efekt.

6. Japandi

Japandi je još jedan trend koji je već neko vrijeme na svim listama trendova za uređenje interijera. Radi se o kombinaciji japanskog minimalizma i skandanavske funkcionalnosti, a karakteriziraju ga čiste linije, svijetli prostori i neutralne boje.