Iako je neke trendove iz 80-ih opravdano potisnuti i ostaviti u prošlosti, ovo desetljeće iznjedrilo je neke sjajne stvari u dizajnu interijera. Uz napomenu da je važno doziranje, ove ideje za savršene su za dodavanje vintage šarma vašem domu.

Od pomalo "zdepastog" nameštaja do svijetlih nijansi, određeni trendovi definitivno se vraćaju u modu. U nastavku otkrivamo omiljene dizajnerske elemente iz 80-ih koji i danas izgledaju dobro i aktualno.

Pleksiglas 

Ovaj trend iz 80-ih nikada zapravo nije iščeznuo iz uređenja interijera. Pleksiglas odlično izgleda u prostorijama u kojima želite izbjeći dodavanje previše tekstura, a time i osjećaj natrpanosti. Dodatna prednost ovog materijala je što se lako čisti.

Detalji u neonskim bojama

Teško je razmišljati o 80-ima i ne prizvati slike neonskih svjetala i jarkih boja. Samo zato što je desetljeće neonskih boja odavno završilo, to ne znači da ne morate prihvatiti ovaj šareni trend. Odličan način da se to postigne jest ugradnja decentnog svjetla u nekoj neonskoj boji oko slika ili ogledala. Također, uz klasične detalje u neonskim bojama, možete postaviti i neonski natpis koji će odmah izazvati 80's nostalgiju.

Preppy estetika

Iako su 80-e bile u znaku jarkih boja (i glasne muzike), preppy stil je također imao veliki utjecaj tijkom tog desetljeća, a sada se ponovo vraća u fokus. Ovaj stil će se savršeno uklopiti u spavaću ili gostinjsku sobu.

Maksimalizam

Minimalizam je dominantan trend posljednjih sezona i vidljiv je posvuda, ali je došlo vrijeme da se pruži šansa maksimalizmu i prigrli sve što može ponuditi. Uredite vaš interijer smjelo, glasno i upečatljivo. Kada razmišljamo o 80-ima, na pamet nam pada stil koji ne želimo sakriti, već izložiti.

Memphis stil

Memphis Design je pokret koji je nastao 1981. godine u Milanu, a prigrlio je sve šareno, apstraktno i izraženo. Uređenje interijera u ovom stilu uključuje sve, od umjetnosti inspirirane apstrakcijom do smjelih boja na tekstilu. Ako želite da vaš dom bude primjećen i upečatljiv, Memphis stil definitivno je dobar izbor.

Pastelne dekoracije

Najbolja stvar u 80-ima je kontrast među trendovima u uređenju interijera. Ako odvažan dizajn i neonske boje nisu baš vaša šalica čaja, što kažete na pastelne nijanse? Obojite zid u nježno ružičastu, a zatim dodajte pastelno plave naglaske ili jastuke kako biste prigrlili ovaj nesvakidašnji stil.

Palme kao ukras

Tropski printevi su bili veliki hit 80-ih, ali i tropske biljke. Ako vam je ikada bio potreban izgovor da nabavite još jednu biljku, sada ga imate. Velike palme zasađene u teglama unijet će dašak tropske atmosfere u svaku prostoriju. Ali ako vam uzgoj biljaka nije jača strana, postoji veliki izbor umjetnih uvjerljivih varijanti.

Glomazni namještaj

Drvo i glomaznim namještaj bili su dobitna kombinacija 80-ih. Ogromne sofe su također tada bile popularne i još uvijek ih se ne možemo zasititi. Oni nisu samo vizualno dojmljiv komad koji prostoru daje mekan, domaći osjećaj, već su i iznimno udobne. Zdepasti namještaj je lijep kontrast elegantnim modernim komadima na koje smo navikli.

Zaobljeni ukrasi i dodaci

Želite dodati malo ugođaja 80-ih svome domu? Zaobljeni detalji, kao što su vaze, zdjele i ukrasni tanjuri, odlična su opcija. Odaberite detalje u pastelnim bojama jer su jako retro, ​​a zaobljeni dizajn savršen je za dodavanje mekoće modernom domu.