Kering, francuska luksuzna grupa u kojoj se nalaze Bottega Veneta, Gucci, Saint Laurent, Balenciaga i Alexander McQueen, najavila je veliku mirisnu novost – do kraja godine mnogima omiljeno modno ime, Bottega Veneta, na tržište izlazi s prvim svojim parfemom.
Ovo modno ime do sada je lansiralo kolekcije mirisa koje su bile rezultat suradnji s istaknutim parfemskim kućama i parfimerima poput Michela Almairaca (koji je radio s Bottega Venetom na lansiranju njihovog istoimenog mirisa 2011.) i Mylène Alran (odgovorna za miris Eau Sensuelle iz 2016.).

Prema najavi iz luksuzne kuće Kering, sada je fokus na prvom mirisu nastalom unutar kuće, a za koji će biti odgovorni nosevi parfemske kuće Creed koju je Kering kupio u listopadu 2023.

"Pokretanje Kering Beautéa i akvizicija Creeda, poznatog proizvođača vrhunskih mirisa, omogućit će nam da osvojimo svoj udio u stalno rastućem tržištu ljepote. U tržišnom okruženju koje će početkom 2024. ostati neizvjesno, naša stalna ulaganja u naše će kuće izvršiti pritisak na naše rezultate u kratkom roku. Zahvaljujući iskustvu stečenom u cijeloj grupi kroz desetljeće izvanredne ekspanzije, uvjereni smo u postizanje naših dugoročnih ambicija.", rekao je predsjednik i glavni izvršni direktor Keringa, François-Henri Pinault.

Bottega Veneta kampanja SS24
Bottega Veneta Bottega Veneta kampanja SS24

Prema najavama vrhunski parfem Bottega Veneta biti će lansiran do kraja godine, nakon čega će uslijediti prvi mirisi razvijeni u kući za Balenciagu i Alexandera McQueena, đšto je dio strategije razvoja Kering Beautéa, novog ogranka francuske grupe osnovanog u veljači prošle godine, a na čelu je Raffaella Cornaggia, dugogodišnja izvršna direktorica američkog kozmetičkog konglomerata Estée Lauder.