Proljeće je konačno stiglo, a mi nikada nismo bili sretniji što se budimo uz dnevnu svjetlost i sunce. Masivne vunene kapute polako odlažemo u ormare, a čizme pakiramo na dno police za cipele.

Iako naša garderoba možda nije sasvim spremna za prijelaz u proljetni mood, naša kosa svakako jest. Svakako ćemo zakazati frizuru (ili barem osvježiti vrhove), no što se tiče boje kose, još uvijek nismo donijeli konačnu odluku.

Želimo li svjetlije tonove, vatreno bakrenu ili sve popularniju, prirodnu smeđu boju? Koloristi su dali svoje mišljenje o tome koje će boje za kosu biti popularne ovog proljeća - njihove prognoze trendova su svakako pomogle, a nakon što ovo pročitate, možda ćete poželjeti osvježiti svoju boju kose za nadolazeću sezonu.

Dakle, bez daljnjega, u nastavku pronađite četiri najpopularnije boje kose za proljeće 2024.

Čokoladno smeđa

Počinjemo s 'čokoladnom glazurom'. It djevojka Hailey Bieber nedavno je debitirala u transformaciji kose u čokoladnu boju, a automatski je jasno da će ova boja biti posvuda ovog proljeća. S time se slažu i stručnjaci. 'Veliki trend boja kose za proljeće bit će takozvana čokoladna glazura s naznakama nježnih pramenova u nijansama karamele', kaže koloristkinja Shannon Strike.

Ljetno posvjetljivanje

Ako više volite nešto svjetlije tonove, onda morate znati sve o trendu 'ljetnog posvjetljivanja' kose. Prema koloristu Johnu Alfredu, trend će biti ogroman ovog proljeća. 'Summer Lift je posvjetljivanje onih dijelova kose gdje bi sunčeva svjetlost to prirodno učinila', kaže. 'Rezultati su suptilni, ali ako se dobro rade, mogu biti učinkoviti. Radi se o strateški postavljenim svjetlijim pramenovima koji će osvježiti vaš cjelokupni izgled. To se može postići pomoću folija ili bojanjem slobodnom rukom, ovisno o željenim rezultatima'.

Breskvasto-plava

Bakrena i crvena možda su bile vodeće nijanse za jesen i zimu, ali ovog proljeća sve je u znaku plavih nijansi breskve. 'Prekrasni, bobičasti, topli zlatni tonovi dobro će pristajati uz proljetne boje i toplije vrijeme', kaže Hannah Gayle, koloristkinja. Ove smo nijanse već uočili na TikToku i Instagramu pa nema sumnje da će biti u trendu ovog proljeća.

Krem plava

Zaboravite svijetle, jake tonove plave jer ovog proljeća sve je u znaku krem ​​boja. 'Krem plava je vrlo specifična nijansa plave', kaže James Samuel, kolorist. 'Zapravo je prilično teško postići ovu nijansu bez oslanjanja na toner. Ako je kosa žuta ili bijela, neće imati onu svjetlucavu nijansu plave koja nije ni zlatna ni platinasta već krem! Ovu boju kose možete postići pramenovima, balayageom ili postupkom blajhanja'.

 Izvor:Elle.rs