Da je bob obilježio 2023. godinu jasno je ko dan, a sa sigurnošću već sada možemo reći da će se ista situacija ponoviti i u 2024.

Svake godine iznimno popularna frizura danas ima toliko varijacija da svatko za sebe može pronaći onu idealnu koja mu najbolje pristaje.

Od nedovršenog boba, long boba, stacked boba, talijanskog boba, plush boba, teksturiranog boba, Beckham boba, izbor je zaista šarolik, a svatko tko je spreman na promjenu može u širokoj paleti pronaći pravi izbor.

Barokni bob
Instagram (@zendaya) 

Ipak, beauty struka i poznati frizeri trenutno se fokusiraju na jednu specifičnu vrstu boba za koju predviđaju veliku popularnost u nadolazećim mjesecima. Riječ je o tzv. baroknom bobu.

Ova varijacija omiljene frizure šiša se na razinu ključne kosti, a posebnost su joj složene kovrče koje odaju dašak glamura. Ono što je must ove frizure je definitivno naglašeni volumen, a teži uglađenijoj vrsti frizure za razliku od prošlogodišnjih opuštenih, neopterećenih varijacija koje su vladale.

Barokni bob
Instagram (@lauraharrier) 

Londonska frizerka Jordanna Cobella također je predvidila porast popularnosti baroknog boba, a kako i sama kaže, ova je frizura inspirirana raskoši i bogatim detaljima baroknog doba.

Često uključuje kraću duljinu s voluminoznim kovrčama, valovima ili složenim teksturama. Trend u 2024. može proizaći iz želje za odvažnim, upečatljivim izgledom i spajanjem povijesne estetike sa suvremenim stilovima, stvarajući vizualno upečatljiv i jedinstven izgled.

Barokni bob
Instagram (@evgenia.revenko) 

Frizura je idealna za one koji puštaju kosu, kao i za one duge kose koji žele promjenu, ali ne previše drastičnu. Nadopunjuje razne oblike lica te se slaže s teksturama kose zbog čega se ističe kao veoma univerzalan i svestran trend, ujedno i veoma chic.