Ušli smo u proljeće spremni za sve promjene koje nam nosi prijelazno razdoblje. Ormar smo prilagodili novim temperaturama, spremili debele zimske kapute, a izvadili jakne, balonere, blazere, kao i proljetne cipele, mokasinke, balerinke.

A koje je bolje vrijeme za promjene nego ono proljetno te koja je bolja promjena od boje kose ili frizure. Svaka sezona nam donosi neke novitete kao i trendove u frizerskim salonima. Osim boba, za ovo proljetno vrijeme to je plava kosa, ali ne brinite - tu nije kraj. Evo što se još nosi u nadolazećim mjesecima. 

'90s

Bakreno plava, francuska prirodna brineta, Jane Birkin pepeljasta, Drew Barrymore zlatno plava, Winona Ryder neutralno smeđa - ukratko boje koje su slavne žene nosile devedesetih. Tako, primjerice, Dua Lipa trenutno nosi crvenkastu boju glumice Shannon Elizabeth iz 'American Pie'.

Boje kose za proljeće 2024.
Instagram (@dualipa) 

Wine Country Red

Crvene koje se kreću oko plavih, ljubičastih i vinskih tonova. One su dubljeg i bogatijeg tona kako bi kosi dale još dramatičniji efekt koji je veoma zabavan i odvažan za proljeće. Važno je savjetovati se koje crvene nijanse najbolje pristaju kojem tonu kože jer upravo to mnogo utječe na odabir same nijanse.

Boje kose za proljeće 2024.
Instagram (@theestallion) 

Tortoiseshell Bronde

Kombinacija tamnozlatnoplave, svijetlezlatnosmeđe, bogate smeđe i karamela plave kao Gisele Bündchen. Za ovu je boju potrebno kod frizera naručiti se za balayage, tretman i način bojanja kose koji je već godinama u samom vrhu popularnosti.

Boje kose za proljeće 2024
Instagram (@sophiastallone) 

Serena van der Woodsen Blonde

Trake za kosu kao Blair, ako boja kose kao Serena. Zlatne plavuše jako su voljene ovog proljeća, kao i sve nijanse plave kose koje daju osunčani sjaj i nisu pretjerano teške za održavanje. 

Boje kose za proljeće 2024
Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Burgundy Brown

Ova divna smeđa odiše sjajem, bogatstvom i reflektirajućim crvenim tonovima na suncu. Od srednje tamne do skroz tamnosmeđe, , zdravlje i vibrantnost najveće su karakteristike ove posebne nijanse. Dobra vijest je da je ovaj ton idealan za dugotrajnu dubinu i zdraviji izgled kose.

Boje kose za proljeće 2024
Instagram (@jourdandunn) 

Crystal Clear

'Crystal Clear' nijansa sive boje je nešto između zlatne i srebrne, a može se pohvaliti čistoćom kristala s neutralnim, kremastim tonovima. Boja je izvrsna za sve one koji žele ostati u platinastim vodama ili one s prirodnom blijedom, sijedom ili bijelom kosom.

Boje kose za proljeće 2024
Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Bowie Blue

David Bowie u Velvet Goldmine inspiracija je za ovu boju, a uz njega i Kate Winslet u Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Upravo je ovo može biti vaš prelazak iz damne boje u crystal clear. 

Boje kose za proljeće 2024
Instagram (@charlotteslawrence)