Spremni smo za proljeće od kojega nas dijeli još samo nekoliko dana. Ormar smo već prilagodili prijelaznim komadima, spremili debele zimske kapute, a izvadili jaknice, balonere, blazere, kao i proljetne cipele, mokasinke, balerinke.

A koje je bolje vrijeme za promjene nego ono proljetno te koja je bolja promjena od boje kose ili frizure. Svaka sezona nam donosi neke novitete kao i trendove u frizerskim salonima. Osim boba, za ovo proljetno vrijeme to je plava kosa.

Od platinasto plave, do champagne plave i plave s tamnim korijenima, svaka od njih nosi svoju energiju pa iako ste možda već plavuša, i prelasci u drugačije stilove već su velika promjena. A i na kraju dana, nije lako pronaći ni idealnu nijansu koja vam najviše odgovara. Bitno je razlikovati tople od hladnih podtonova kože i usporediti kako se koji od njih slaže s određenim plavim nijansama.

Tako osobama s toplim podtonovima najbolje pristaju tople plave nijanse kao što su medene i zlatne. Topli podtonovi uobičajeno imaju žućkasti, breskvasti i zlatni ton kože, dok oni hladni izvlače ružičaste, plave tonove, zbog čega se slažu s platinasto plavom kosom i bojama koje bacaju na sivkasto.

U nastavku vam donosimo nekoliko ideja plave boje kose koje će biti idealne za proljeće 2024. godine. 

Chantilly plava

Chantilly plavušu katakteriziraju iznimno plavi i svijetli tonovi, ali s kontrastom i toplijim tonovima - ukratko, kremasta plavuša s malo topline.

Plava kosa u trendu
Instagram (@rokaelbeauty) 

Glam plava

Ova nježno naglašena zlatnoplava ugrijat će vaše proljeće i ljeto. Glam plava pristaje onima svijetle, ali i preplanule kože.

Plava kosa u trendu
Instagram (@hoskelsa) 

Honey plava 

Nešto između plave i svijetlosmeđe - idealna nijansa za one koji ne žele velike promjene, ali su svejedno vidljive.

Plava kosa u trendu
Instagram (@renee.valerie) 

Almond plava

Boja koja ne traži mnogo brige, veoma je jednostavna, svestrana, prošarana pramenovima, ali i dalje toliko atraktivna zbog čega je veoma čest odabir u salonima. 

Sydney Sweeney, Oscari 2024
Amy Sussman / Getty images / Profimedia Sydney Sweeney

Platinum plava

Prašnjava, neutralna plava koju zvijezde obožavaju nositi jer je veoma upečatljiva, ali zahtjeva i učestalo održavanje pogotovo ako prirodno imate tamniju kosu. 

Plava kosa u trendu
Instagram (@dimitrishair) 

Old-Money plava

Maslac plava boja koja odaje skupi vibe bit će na vrhu liste želja svih plavuša, ali i onih koji će to tek postati.

Plava kosa u trendu
Instagram (@igksalons) 

Barbie plava

Barbie plava kosa je svijetla, ali i osunčana suncem uz dodatke zlatne nijanse u obliku pramenova. Jasno je da trenutno Margot Robbie nosi idealni primjer.

Plava kosa u trendu
Instagram (@jacobschwartzhair) 

Balayage plava 

Balayage je u posljednjih nekoliko godina postao jedna od popularnijih metoda u frizerskim salonima, a idealna je za kombiniranje različitih nijansi plave boje ujedno stvarajući divan blend.

Plava kosa u trendu
Instagram (@abbyhaliti) 

Snow White plava

Hladna plava boja koja svojim imenom zove na zimske temperature, ali izgledom na nadolazeće mjesece. Anya Taylor-Joy savršeno je nosi zbog svoje blijede puti i 'Snjeguljica izgleda'.

Plava kosa u trendu
Instagram (@gregoryrussellhair) 

Strawberry plava

Ako želite eksperimentirati, ali ne skroz, plava kosa s ružičastim odsjajem savršen je odabir za vas.

Plava kosa u trendu
Instagram (@abbeycowen) 

90's plava

Mnogo pramenova te sirov i izbijeljeni izgled. Riječ je o svijetloj plavuši koja se vratila iz devedesetih i koja je lako održiva ako kosu držite u zdravom i dobrom stanju.

Plava kosa u trendu
Instagram (@dimitrishair) 

Icy plava

U posljednje vrijeme možemo vidjeti sve više hladnih plavih boja pa zato ni ne čudi da je ova ledena platinasta nijansa ponovno voljena.

Plava kosa u trendu
Instagram (@kaleteter)