Proljetno vrijeme savršeno je za promjenu frizure i boje kose. Znamo da svaka sezona donosi neke novitete kao i trendove u frizerskim salonima, a osim boba, za ovo proljetno vrijeme to je plava kosa.

Od platinasto plave, do champagne plave i plave s tamnim korijenima, svaka od njih nosi svoju energiju pa iako ste možda već plavuša, i prelasci u drugačije stilove već su velika promjena. A i na kraju dana, nije lako pronaći ni idealnu nijansu koja vam najviše odgovara. Bitno je razlikovati tople od hladnih podtonova kože i usporediti kako se koji od njih slaže s određenim plavim nijansama.

Tako osobama s toplim podtonovima najbolje pristaju tople plave nijanse kao što su medene i zlatne. Topli podtonovi uobičajeno imaju žućkasti, breskvasti i zlatni ton kože, dok oni hladni izvlače ružičaste, plave tonove, zbog čega se slažu s platinasto plavom kosom i bojama koje bacaju na sivkasto.

A čini se da su i slavne žene krenuli plavim vodama. U samo nekoliko dana dvije it djevojke prešle su iz smeđe u svjetlije tonove - Zendaya i Rihanna. Točno, može li bolje?

Zendaya s plavom kosom
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Zendaya s plavom kosom
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Zendaya je svoj prekrasni čokoladno smeđi barokni bob sada pretvorila u njegovu plaviju verziju, a čini se sve zbog premijere njezinog novog filma 'Challengers' koji izlazi ove godine. Tako se već na crvenom tepihu u Sydneyu pojavila u Loewe zelenoj šljokičastoj kreaciji, prekrasna kao i uvijek, sa svojim bobom ovoga puta podignutim u punđu uz jedan pramen koji je padao preko lica.

Rihanna je, s druge strane, promijenila i boju i frizuru. Nakon što je prošetala svoju novu pixie plavu kosu, u noćni je izlazak u Los Angelesu stigla u all black izdanju s honey plavom punđom i opuštenim šiškama na stranu.

Rihanna s plavom kosom
ALEXJR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Rihanna s plavom kosom
GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Iako je vrlo vjerojatno riječ o perici (jer je nedavno nosila pixie), čini se da je zaista plava kosa hit boja za ovu sezonu.

To nam je nedavno pokazala i Angelina Jolie koja je, također, iz smeđe prešla u hladne, svijetle pramenove i šiške na stranu. Cjelokupni izgled potpuno je suprotan Jolienoj prepoznatljivoj estetici 90-ih, 2000-ih i 2010-ih, ali to je ono što ga čini tako uzbudljivim - ovakvu je još nikada prije nismo imali prilike vidjeti. To samo po sebi govori o trenutnoj popularnosti plave kose...