Često zaboravljamo na učinak smeđe maskare - zanemarenog make up proizvoda koji ponovno stječe popularnost. Možda se čini pomalo retro, možda je nešto o čemu je vaša mama oduševljeno govorila 90-ih, ali to je proizvod koji doživljava svojevrsnu renesansu.

Naravno, crna maskara pripada kategoriji za sebe i nitko ne kaže da biste je se trebali odreći. No, za dnevne prilike i manje formalne obveze, smeđa maskara pravi je mali adut koji cijelom make up looku daje nešto posebno.

Ono što volimo kod nje je to što nije previše upadljiva pa je savršena za dane kada želite 'no makeup' izgled, stvarajući prirodan dojam. Isto tako važno je napomenuti da kvalitetna smeđa maskara i dalje produljuje, podiže i daje volumen trepavicama.

Kao i kod svih drugih makeup proizvoda, nisu sve smeđe maskare iste kvalitete, zato u nastavku otkrijte neke primjere dobrih luksuznih i drogerijskih maskara. 

Clinique - High Impact

Ova maskara daje dramatičan izgled vašim očima, a istaknut će svaku trepavicu osiguravajući pogledu intenzivnu dubinu. Od korijena do vrhova, savršena je za lagani i nešto svečaniji makeup, a uz to i definira te jača trepavice. Osim u smeđoj, dostupna je i u crnoj boji.

Clinique maskara
clinique 

Glossier - Lash Slick

Riječ je o njihovoj najprodavanijoj maskari koja, također, dolazi u smeđoj i crnoj nijansi. Lagana i fleksibilna formula daju prirodan izgled trepavicama koje su definirane, uvijene i dugotrajno našminkane bez razmazivanja.

Glossier maskara
glossier 

Lancôme - Hypnôse

Precizno razdvaja trepavice, osigurava im volumen, hidratizira ih i ne stvara grudice. Što je još potrebno? I Lancôme maskara dolazi u dvije nijanse, a probajte se okušati u smeđoj za idealni prirodni izgled kojemu u posljednje vrijeme svi težimo.

Lancome maskara
Lancome 

Catrice - Pure Volume

Njezina smeđa formula obogaćena je produžujućim vlaknima i veganskim kolagenom. Zahvaljujući zakrivljenoj četkici od vlakana, prekriva svaku pojedinačnu trepavicu teksturom, a volumen je zagarantiran (kao što joj i ime kaže).

Catrice maskara
Catrice 

Max Factor - Masterpiece Max

Kako joj opis kaže, riječ je o maskari koja povećava volumen trepavica za 400 posto, a uz to i definira izgled dlake bez grudica. Brend posebno naglašava da je prikladna i za osobe s kontaktnim lećama, zbog čega možemo zaključiti da joj je formula veoma lagana.

Max Factor maskara
Max Factor 

Bourjois Paris - Clean & Vegan Healthy Mix

Kao i svi njihovi proizvodi iz Healthy Mix linije, tako je i ova maskara veganskog porijekla napravljena od prirodnog voska, karite maslaca i biotina, bez parabena. Četkica je napravljena od bio vlakana. Brzo se suši, vodootporna je te postojana do čak 36 sati.

Bourjois Paris maskara
Bourjois Paris 

 Izvor:Elle.rs