Iako nas je nakon uranjelih ljetnih dana upravo pogodilo vrlo naglo zahlađenje, neće ni to dugo potrajati, a osjećaj da je ljeto iza ugla govori samo jedno: vrijeme je za otkrivanje kože. Ako vas pomisao na suknje i majice ispunjava nelagodom jer ste svjetlije puti ili mislite da još niste dotjerali svoju liniju (čitaj: žrtva ste medija i oštrih trendova industrije ljepote), dobra vijest je da je konačno na tržištu ne tako mali broj proizvoda za samotamnjenje. I što je najvažnije - onih koji ne ostavljaju mrlje i ne izgledaju narančasto.

Sofisticiranije formule daju suptilnije rezultate, a s manje DHA (dihidroksiacetona) i više hidratantnih sastojaka postići ćete prirodnu brončanu nijansu. Većina proizvoda dolazi u obliku kreme za tijelo, a zapravo su vrlo jednostavni za korištenje. Također, rade na principu nadogradnje, a možete doći od svijetle do nijanse kao da ste preplanuli na moru.

Kreme za samotamnjenje
Instagram (@skims) 

Kreme za samotamnjenje
Instagram (@skims) 

Najvažniji koraci? Piling (izbjegavajte vruću vodu), hidratantna krema (osobito na laktovima i koljenima), proizvod za samotamnjenje (pričekajte da se upije prije odijevanja). Različiti proizvodi zahtijevaju različitu njegu, stoga svakako pročitajte upute na deklaraciji.

Losioni, serumi, ulja, kapi... najnoviji proizvodi za samotamnjenje niču svaki dan, pri čemu je svaka formula inovativnija od prethodne. U nastavku vam donosimo neke od najboljih.

Prije uporabe bilo kojeg od ovih proizvoda provjerite jeste li alergični na neki od sastojaka. Stavite nekoliko kapi ili malu količinu proizvoda na podlakticu, pričekajte nekoliko minuta. Ako se pojavi crvenilo, svrbež ili oteklina, bilo kakva reakcija, nemojte koristiti proizvod.

Tan-Luxe - The Body 

Sredstva za samotamnjenje
Tan-Luxe 

Sun Dance - Self Tanning Concentrate

Sredstva za samotamnjenje
Sun Dance 

L'oreal Paris - Sublime Bronze 

Sredstva za samotamnjenje
l'oreal 

Ziaja - Cupuacu

Sredstva za samotamnjenje
ziaja 

Clarins - Self Tan

Sredstva za samotamnjenje
Clarins 

 Izvor:Elle.rs