Gubitak i stanjivanje kose može biti jedna od stresnijih situacija za žene u 40-ima. Još je neugodniji osjećaj kada se gubitak kose dogodi odjednom, a teško je reći zašto se to događa - i još gore - kada će prestati. Ali možete se osjećati bolje i povratiti kontrolu nad situacijom ako posjetite dermatologa ili trihologa koji vam može pomoći otkriti uzrok gubitka kose.

Ono što možete početi raditi već danas je uzimanje dodataka prehrani koji sadrže sastojke za koje je poznato da potiču rast kose. Proveli smo stručno istraživanje za vas i otkrili da su ovo najbolji vitamini za kosu koji mogu pomoći kod stanjivanja kose za žene starije od 40 godina.

Njega kože zimi
Ryan McGinle/Calvin Klein / Capital pictures / Profimedia 

Najbolji vitamini za gubitak kose

Tržište dodataka prehrani preplavljeno je različitim opcijama, a prema riječima stručnjaka za dermatologiju i kozmetologiju Dr. Anju Methil, ovo je 5 najvažnijih dodataka prehrani koje biste trebali konzumirati.

Biotin: 'Biotin je vitamin B za koji se zna da pomaže u rastu i jačanju kose. Pomaže poboljšati strukturu keratina kose i noktiju, čineći ih jačima i otpornijima'.

Kolagen: 'Kolagen je protein koji pomaže u održavanju zdrave kože, kose i noktiju. Potiče rast kose, povećava gustoću i snagu kose i pomaže u smanjenju lomljenja kose'.

Željezo: 'Željezo je esencijalni mineral neophodan za zdrav rast kose. Nedostatak željeza čest je uzrok gubitka kose, a uzimanje dodataka željeza može pomoći u poticanju rasta i gustoće kose'.

Vitamin D: 'Vitamin D neophodan je za zdrav rast kose i može pomoći u smanjenju gubitka kose. Djeluje tako da stimulira folikule dlake, što potiče rast kose i može pomoći u zgušnjavanju kose'.

Omega-3 masne kiseline: 'Omega-3 masne kiseline neophodne su za cjelokupno zdravlje, a također mogu pomoći u promicanju zdravog rasta kose. Djeluju tako što smanjuju upalu, koja može pridonijeti gubitku kose'.

 Izvor: Elle.rs