Ovog proljeća recite zbogom neujednačenoj šminki prateći preporuke profesionalnih vizažista i beauty stručnjaka. Ovo su tri uobičajene pogreške koje radite kada nanosite puder, a koje dovode do lošeg izgleda kože:

1. Ne koristite primer

Prije nanošenja bilo kakve podloge ili šminke na kožu, važan je korak dobro hidratizirati lice. Priprema kože ne samo da će popuniti fine linije i bore, već će i učiniti da se podloga ravnomjerno rasporedi, neće utonuti u suha područja i duže će trajati. Naime, uz dobru kremu ili primer, puder može trajati najmanje osam sati bez potrebe za doradom.

To može biti lagana dnevna krema sa zaštitnim faktorom ili serum na bazi hijalurona, a dodatni savjet je da prvo nanesete puder u tankom sloju, a zatim ga nadogradite samo na mjestima gdje je potrebno.

Njega kože zimi
Alo/Chris Colls/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

2. Birate teške formule

Još jedna pogreška koju žene čine nakon 40. godine života je odabir teških i mat tekstura koje fine linije, pore i bore čine naglašenima i izraženijima. Iako ovo može biti odličan izbor za masnu kožu, ako imate suhu kožu, izgledat će dodatno isušeno i umorno. Nemojte pretjerivati ​​s količinom, a pripazite i na sastav te birajte one s hidratantnim sastojcima poput hijalurona ili niacinamida.

3. Ne čistite četkice za šminku

Vrlo je važan način na koji nanosite svoje omiljene proizvode za šminkanje, ali isto je važan i makeup alat koji koristite svakodnevno svaki dan. Nedovoljno pranje kistova može uzrokovati prištiće, začepljene pore i neujednačen ten. Naravno, to tada čini fine bore i opuštenu kožu očitijima. Također, nanošenje prstima može biti problematično ako prethodno ne operete ruke, a isto vrijedi i za blender. Na njima se taloži stari puder i stvaraju se bakterije o kojima često ne vodimo računa. Preporuča se da ih perete barem jednom tjedno, a ako imate masnu kožu onda i češće.

 Izvor: Elle.rs