Brojni savjeti vezani uz njegu kože prije prvih ljetnih izlaganja suncu su dostupni. Svi imaju jedinstvenu ulogu – podsjetiti nas koliko je njega kože prije izlaganja suncu važna, kako uz mini svakodnevnu rutini kožu možemo pripremiti za zdravu preplanulost. Sada je savršen trenutak da ako još niste započnete s primjenom nekih od savjete kako bi vam koža bila zahvalna.

Kako pravilno pripremiti kožu za sunce?


1. Koristite nježan, hidratantni piling

Za podsjetiti je kako je prvi korak u pripremi kože, hidratantni piling. Nježno tretiranje kože kako bi uklonili mrtve stanice, hidratizirali epidermis te probudili cirkulaciju kože. Značajan korak budući da piling omogućuje da se preplanulost zadrži na savršeno očišćenoj koži kože i na se taj način sprječava ljuštenje kože jer je koža osvježena. Odaberite piling koji odgovara vašem tipu kože, a ako niste probajte crni sapun. Masirajte kožu rukavicom ili četkicom za piling, temeljito isperite.

Sunčanje savjeti njega kože
Unsplash / Fellipe Ditadi 


2. Nahranite kožu kozmetikom bogatom beta-karotenom

Sredstva za njegu kože bogata vitaminom A i beta-karotenom, kao što je ulje mrkve, savršeni su prirodni pojačivači tamnjenja za povećanje proizvodnje melanina. Stoga se nekoliko tjedana prije izlaganja preporučuje se nanošenje ovog prirodnog ulja ujutro i navečer na cijelo tijelo i lice kako bi se simulirala blistavost kože i pripremila je za izlaganje UV zrakama. Također ulje djeluje i kao vrlo korisna njega za poslije sunčanja, pomaže da vaša preplanulost dulje traje. Raspitajte se I o proizvodima na bazi urukuma, sjemenki koje su 100 puta bogatije karotenoidima od mrkve. Prirodno sastavljen od cinka, bakra i selena, djeluje protiv starenja kože i potiče proizvodnju kolagena. U kombinaciji s uljem koštica marelice, poznatom po zdravoj pripremi za kože za sunce, ova dva sastojka jamče zlatnu preplanulost.

Sunčanje savjeti njega kože
Unsplash / Fellipe Ditadi 


3. Važno je i što jedete

Konzumacija voća i povrća koje je prirodno bogato beta-karotenom može pomoći vašoj koži da prirodno zdravo potamni. Beta-karoten je važan antioksidans koji se bori protiv slobodnih radikala i smanjuje oksidativni stres za kožu, čime se ograničavaju oštećenja uzrokovana UV zrakama. Kako biste povećali dozu beta-karotena, usredotočite se na papriku, batat, dinju, mrkvu, marelicu, rajčicu i zeleno lisnato povrće, poput kelja ili špinata.