Već svi jako dobro znamo da je ovog proljeća, osim bob frizure, apsolutni hit plava kosa. Od platinasto plave, do champagne plave i medeno plave, svaka od njih nosi svoju posebnu energiju te se dovoljno razlikuje jedna od druge. Na kraju dana, ne stoje svakome jednaki tonovi i podtonovi, stoga što više izbora - to bolje.

Tako osobama s toplim podtonovima najbolje pristaju tople plave nijanse kao što su medene i zlatne. Topli podtonovi uobičajeno imaju žućkasti, breskvasti i zlatni ton kože, dok oni hladni izvlače ružičaste, plave tonove, zbog čega se slažu s platinasto plavom kosom i bojama koje bacaju na sivkasto.

U plavkaste nijanse prešle su i brojne slavne žene, tako među njima i Rihanna, Zendaya, Lana Del Rey... Upravo je Lanina Dessert Sand kosa izazvala mnogo komentara kada ju je 'premijerno' pokazala na ovogodišnjoj Coachelli.

Prekrasna, pješčano plava nijansa bila je velika transformacija za pjevačicu koja je poznata po svojoj čokoladnoj boji, a nova nijansa pokazala se kao savršena promjena za ljeto 2024. Riječ je o boji koja se nalazi negdje između medene i boje pšenice, a sama Lana ju je nazvala bojom pustinje jer ju je promijenila u vrijeme Coachelle, otkrila je njezina frizerka Tracey Cunningham.

Dessert Sand boja kose za ljeto 2024.
Instagram (@honeymoon) 

Dočarava sjedenje na pijesku u ljetnoj večeri, uz prekrasan zalazak sunca, omiljeni koktel i laganu glazbu u pozadini. Ipak, bez obzira na plavu nijansu koju trenutno nosite, postoji nešto u vezi ljeta zbog čega želite biti svjetliji i sjajniji.

Dessert Sand boja kose za ljeto 2024.
Instagram (@beyonce) 

Nijansa npustinjsko plave boje nalazi se u sredini spektra plave - niti previše hladna, niti previše topla. Tamnija je i prigušenija od 'It Girl Blonde' sa svojim maslac plavim pramenovima, ali nije ni toliko zlatna kao prava medena plava.

Dessert Sand boja kose za ljeto 2024.
Backgrid / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Možemo slobodno reći, najidealnija nijansa koja ujedno izgleda i prirodno te će biti odlična promjena za ljeto 2024.