Iako temperaturno već jesmo, sutra i službeno ulazimo u najsunčanije i najtoplije godišnje doma. S ljetom stižu i brojne druge promjene, pogotovo kada je beauty segment u pitanju pa tako biramo što laganije kreme, pudere mijenjamo BB kremama, ne izlazimo bez zaštitnog faktora, kosu štitimo od sunca i morske soli, a tu je i posebna briga o stopalima.

Budući da se prebacujemo u sandale i šlape, želimo što ljepšu pedikuru, uredne nokte i njegovana stopala, s naglaskom na pete koje ljeti mnogo više pucaju i postaju suše i zadebljane zbog stalnog izlaganja suncu, hodanju po plaži te hodanjem u otvorenoj, a često i neadekvatnoj obući. Vjerovali ili ne, japanke i sve ravne šlape zapravo su loše za stopala jer su previše tanke i ravne da bi stopalima pružile dovoljnu i odgovarajuću potporu. 

Njega stopala ljeti
Shutterstock 

Naravno, osim što i stopala trebamo mazati kremom sa zaštitnim faktorom (iako to često zaboravljamo i zanemarujemo), potrebno je svakodnevno nanositi i dodatnu hidratantnu kremu koja će ih nahraniti, savršeno prije spavanja.

Danas možemo pronaći brojne vrste krema za stopala, svaka sa posebnim sastojcima za raznolike želje i potrebe korisnika, a naravno, tu su i maske za stopala koje se navlače poput čarapa.

Njega stopala ljeti
Shutterstock 

Bitno je održavati i redovitu svakodnevnu higijenu stopala zbog prevencije nastavka gljivica koje su, također, čest problem ljeti. Za najlakšu njegu stopala, skidanje zadebljale kože, zanoktica ili mrtvih stanica kože, omogućite si mini spa tretman. U lavor dodajte mlaku vodu, sol, omiljeno eterično ulje te nakon nekog vremena, kada koža omekša, odradite svu potrebnu njegu. 

U nastavku vam donosimo nekoliko proizvoda uz koje možete obaviti cjelokupni tretman njege stopala za ljeto 2024.

Krema za njegu stopala 

kkkls.PNG
Douglas 

Maslac za stopala 

noge6.PNG
dm 

Kupka za stopala sa soli iz Mrtvog mora

noge3.PNG
dm 

Strugalica za stopala 

noge2.PNG
dm 

Maska za stopala u čarapama

ssssssssss.PNG
Douglas