Iako smo svi svjesni utjecaja koje sunce ima na našu kožu, i dalje obožavamo na sebi vidjeti preplanuo ljetni ten. Naravno, SPF se uvijek ističe kao esencijalni proizvod za ljetnu sezonu, a kada se već nova boja počinje nazirati, u naš plažni beauty asortiman dodajemo i marmelade za sunčanje.

S druge strane, često puta čujemo da se prije prvog odlaska na more mnogi vole mrvicu osunčati i u solariju. Neki na to gledaju kao pripremu kože, a neki jednostavno žele što prije dobiti boju s ulaskom u topliju sezonu.

Kreme za samotamnjenje
Instagram (@sullivang_) 

Potpuna suprotnost svemu tome su oni koji vole hlad, izbjegavaju sunčanje u bilo kakvom obliku, a alternativu su pronašli u kremama za samotamnjenje koje nude preplanuli ten koji dolazi preko noći, iako se i najbrže skida.

Postoji nekoliko vrsta proizvoda za samotamnjenje, a najčešće se koriste oni u obliku krema ili losiona. Usto što daju boju, zbog svojih svojstava hidratiziraju kožu, a veoma su praktični za korištenje te ne iziskuju veliki gubitak vremena. Ipak, najveći im je plus izbjegavanje izlaganja štetnim UV zrakama.

Iznimno je bitno prije samog nanošenja proizvoda napraviti dobar piling kože kako biste uklonili mrtve stanice kože i time postigli ravnomjernu aplikaciju, a time i ravnomjeran ten.

Kreme za samotamnjenje
Instagram (@highishe) 

Kreme za samotamnjenje nanose se u tankom sloju i odgovarajućoj nijansi koju birate po želji, a posebnu pažnju potrebno je usmjeriti na područja kao što su koljena, laktovi i zglobovi. Također, u nanošenju važno je koristiti rukavice.

Cijeli je postupak najbolje učiniti prije spavanja da se preko noći boja u potpunosti upije i razvije.

U nastavku vam donosimo pet drogerijskih proizvoda za samotamnjenje koja možete isprobati ovog ljeta. 

Douglas Collection - Self Tanning Moisturising Body Foam (pjena za samotamnjenje)

samo5.PNG
Douglas 

Biobaza - Tropic Sun (maglica za samotamnjenje)

samo4.PNG
dm 

Uriage - Bariesun Mist (maglica za samotamnjenje)

samo3.PNG
dm 

L'ERBOLARIO - Self Tanning Cream Face and Body (krema za samotamnjenje)

samo2.PNG
dm 

Ziaja - Cupuacu (losion za samotamnjenje)

samo1.PNG
dm