TikTok nas svakodnevno iznenađuje trendovima koje prezentira, a pogotovo onima koje vraća iz prošlosti. Kad ste pomislili da je nešto ostalo davno iza nas, današnje mlade generacije tvrde suprotno - devedesete i rane 2000-e voljene su u fashion i beauty smislu.

Sudeći po tome, ovo će ljeto izgledati kao ono prije dvadesetak godina, s retro i vintage modom te makeupom koji podsjeća na sada velike zvijezde koje su tada započinjale svoje karijere. Ali ne samo to...

Dogodio se još jedan prilično iznenađujući zaokret - linije od sunčanja, tzv. tan lines, ponovno se vraćaju u modu. Naravno, sudeći prema TikTok korisnicima. Iako su davno prestale biti trendi zbog sve većeg okretanja čuvanju kože i buđenja svijeti o štetnom djelovanju UV zraka, čini se da će ovoga ljeta biti iznimno voljene i tražene.

Probudila se nostalgična estetska privlačnost prema takvom obliku osunčanog izgleda gdje jasno svima dajemo do znanja koliko smo preplanuli. Trend još možemo pratiti od kraja 2023. godine i blagdanske kampanje Kim Kardashian za Skims gdje smo svjedočili istaknutom glamuru i stilu šezdesetih spajajući zimski chic s vintage estetikom.

U središtu je bila Kim sa svojim posebnim makeupom u kojemu je istaknula svijetle podočnjake u kontrastu s ostatkom tena dajući iluziju skijaške preplanulosti.

I muškarci su prihvatili ovaj trend što smo mogli vidjeti u lipanjskom kineskom izdanju časopisa GQ pod nazivom 'Heat Stroke' u kojemu je model Ye Hao nosio preplanuli makeup i istaknute tan lines, preslikavajući preplanulost u obliku grublje muške estetike.

Dok će neki doista prigliti trend i prirodno pokušati postići svoje linije od sunčanja, TikTok korisnici već nude i načine kako dobiti svoje tan lines i bez sunčanja. Nastale su razne makeup taktike i načini kojima se na lice i tijelo nanose tamniji puderi i jarko rumenilo, a na dio gdje želimo linije dodaje se korektor. Za još brži i lakši efekt, mogu se koristiti i samoljepljive trake preko kojih dodajete kreme za samotamnjenje i tako dobijete čiste linije. 

Čini se da postoje razni načini kojima možete postići fake linije, a mi vam donosimo neke od njih.