U najživopisnijoj sezoni smo u godini, kada se čini kao da je sve dopušteno. Ljubitelji makeupa ovog ljeta prihvaćaju mješavinu odvažnih, živih boja i novih trendova, što znači da su mogućnosti za kreativno šminkanje beskrajne. Od ponovnog vraćanja maskare u boji do naglašavanja duboko hidratizirane, blistave kože, trendovi ovog ljeta usmjereni su na stvaranje upečatljivih izgleda uz zadržavanje svježeg i sofisticiranog stila. Bilo da se izležavate uz bazen ili imate važan event, ovo su najhot trendovi za ljeto 2024.

Maskara u boji

Iako nismo u ranim 2000-ima, maskara u boji se vratila. Udaljavajući se od tradicionalne crne nijanse, boje poput kobaltno plave, električno zelene, nježno ružičaste i kremasto smeđe stvaraju izgled koji je i zabavan i lak za ponavljanje. Ono što posebno volimo kod ovog trenda je to što lako privlači pozornost na oči dok ostatak lica održava svježim i prirodnim, što savršeno pristaje uz ovogodišnji minimalistički, ali uzbudljivi beauty look.

Biserna koža

Prošle godine sve je bilo u znaku staklene kože, no ovog ljeta taj trend prelazi na višu razinu. Biserna koža, što znači blistavi ten, fokusira se na duboko hidratiziranu kožu koja je glatka i zategnuta. Ključ za svladavanje biserne kože je korištenje hidratantnih seruma, hidratantnih primera i laganih pudera koji pojačavaju prirodan sjaj kože. Rezultat? Blistava završnica koja izgleda svježe, prirodno i blago preplanulo.

Lažne pjegice

Barem ćemo za ovaj trend zahvatili Hailey Bieber koja je postala neokrunjena kraljica viralnih beauty trendova. Lažne pjegice inspirirane su sunčanim pjegama, a ljubiteljice beauty svijeta prihvaćaju ovaj trend kako bi svojim makeup lookovima dale ljetni štih.

Sjenilo za oči u bojama zalaska sunca

Ovo je jedan od najljepših make up trendova godine. Inspiriran svijetlim, toplim nijansama ljetnog zalaska sunca, ovaj trend uključuje miješanje nijansi narančaste, ružičaste, ljubičaste i crvene kako bi se stvorio ombre efekt na kapcima koji oponaša boje neba. Tako ljetno, tako zavodljivo.

Konturiranje u boji

Konturiranje u boji je tu da doda malo zabave! Prihvatite najnoviji ovosezonski trend preobrazbom klasičnih tehnika oblikovanja i uključivanjem živih nijansi poput ružičaste, crvene i narančaste. Umjesto tipičnih neutralnih nijansi, color contour koristi tonove rumenila za stvaranje dimenzije i naglašavanje prirodnog oblika lica. Nanošenje rumenila uz jagodice, sljepoočnice pa čak i preko nosa ne samo da dodaje boju, već pomaže i u definiranju vaših crta lica.

 Izvor: Elle.rs