U srcu ljeta 2024. i dalje svjedočimo rađanju beauty trendova za toplu sezonu, a zanimljivo je primijetiti kako je mnogo njih povezano s nekom vrstom hrane. Još je prošlo ljeto bilo u znaku crvene boje u Tomato Girl Summer ili Strawberry Red trendovima, a budući da je i dalje rumenilo broj jedan proizvod makeup rutine, čini se da sada ulazimo u eru Pomegranate Makeup trenda.

Naravno, glavni 'krivac' za populariziranje ovog makeupa je TikTok, a riječ je o nešto novijoj verziji dewy prethodnika kada su trendovi rumenila u pitanju. Naravno, i ovaj uključuje itekako velikodušno nanošenje omiljenog rumenila, ali bez ograničavanja samo na obraze. Možete ostatke dodati na sljepoočnice, usne, kapke, ali i bradu kako biste uživali u ružičastom sjaju ili bojama zalaska sunca. 

Kao što mu naziv kaže, trend ima cilj oponašanja nara (šipka), stoga sam makeup uključuje i dodavanje pjegica (kao njegove koštice) na područje nosa i obraza koje stvaraju efekt svježeg, prirodnog i zdravog lica.

Dok smo nekad tražili mat i zaglađenu kožu, sada potičemo prirodan sjaj, a lažne pjegice već su neko vrijeme apsolutni hit u postizanju tog osunčanog looka nakon duge šetnje.

Popularnosti rumenila apsolutno su doprinijele i slavne it djevojke, ponajviše Hailey Bieber koja je sa svojim brendom Rhode Skin na prvo mjesto stavila estetiku rumenih obraza i sjajnih usana. 

U nastavku vam donosimo TikTok inspiraciju za stvaranje Pomegranate Makeup trenda idealnog za ljetno razdoblje.