Talijanski automobilski brend Lancia nedavno je predstavio novi logo i koncept tvrtke za koji tvrde da predstavlja svojevrsni početak renesanse brenda.

Koncept dizajna pod imenom "Lancia Pu+Ra Zero" stilska je inspiracija za buduća Lancia vozila. Njegovo ime dolazi od kombinacije riječi "čist" i "radikalan", a namjera je pomiješati meke elemente modela Aurelia i Flaminia s oštrim elementima modela Stratos i Delta.

Jean-Pierre Ploue, dizajner vozila i vodeći čovjek Stellantisa, auto grupacije koja je vlasnik Lancije, dizajnirao je model Ypsilon koji ima svjetlosni potpis u obliku slova Y. Taj detalj koji Lancia naziva "calice", tvrtka planira ugraditi na buduća vozila. 

Interijer bi trebao biti inspiriran talijanskim namještajem, dok bi oblici trebali biti jednostavni, a boje u color-block tehnici.

Lancia Pu+Ra Zero
stellantis 

"Nova era Lancije počinje s novim logotipom i jasnom vizijom dizajna. U iščekivanju novog Ypsilona, ​​prvog vozila rebrandirane Lancije, predstavljamo Lanciju Pu+Ra Zero, skulpturu, trodimenzionalni manifest koji predstavlja vozila koja će biti lansirana između 2024. i 2028. godine", izjavio je Luca Napolitano, izvršni direktor Lancije.

Lancia Pu+Ra Zero
stellantis 

Ypsilon bit će prvo Lancia vozilo s novim logom. Dizajn reinterpretira amblem iz 1957. s pojednostavljenim grafičkim dizajnom. Slova su u krugu, a okomita linija presijeca lijevu stranu, dok je font pojednostavljen.

Lancia planira predstaviti novi model svake dvije godine od 2024., a do 2028. brend planira u ponudi imati samo električna vozila. Također planira otvoriti 100 novih salona u Europi i uvesti sustav koji podržava online prodaju.