Lamborghinijev zaokret prema elektrifikaciji ne pokazuje znakove usporavanja.

Istog tjedna kada je predstavio Revuelto, svoj prvi hibrid za serijsku proizvodnju, izvršni direktor Stephen Winkelmann također je otkrio što možemo očekivati ​​od prvog električnog automobila brenda. Iako je prvi model s baterijskim pogonom još godinama daleko, novo vozilo će popuniti prazninu u Lamborghinijevoj ponudi koja postoji već desetljećima.

Lamborghini
Profimedia 

Winkelmann tvrdi da će prvi potpuno električni model brenda vjerojatno biti grand tourer. “Bit će to novi stil karoserije, jer ono što danas nedostaje u ponudi je GT 2+2, i mislim da bi ovo bio dobar dodatak dvama supersportskim automobilima i SUV-u,” otkrio je Winkelmann za Motor1.

Najnoviji komentar izvršnog direktora Lamborghinija snažno upućuje na to da će novi automobil biti konkurent Porscheovom potpuno električnom modelu 911, a ne hiperautomobilima na baterije poput Rimčeve Nevere i Pininfarina Battista. Ovaj električni automobil također će biti prvi Lamborghinijev grand tourer otkako je Espada izašla iz proizvodnje 1978. godine.

Prvo Lamborghijinevo električno vozilo ugledat će svjetlo dana 2028. godine, a neće još dugo biti jedini model marke na isključivo baterijski pogon. Lansiranje potpuno električnog Urusa očekuje se sljedeće godine. U međuvremenu, Lamborghini, koji se prošle godine oprostio od V-12 motora s isključivo unutarnjim izgaranjem, sljedeće godine će početi elektrificirati svoju cjelokupnu ponudu lansiranjem Revuelta. Sljedeće godine očekuju nas i hibridne verzije modela Urus i Huracán.