Nova, ovaj put ukoričena priča, dolazi iz Nome. Noma in Kyoto je jedinstveni uradak, opsežni časopis koji priča o sve mu što su Noma i Nomin tim doživjeli proljetos u Kyotu, gostujući u jedinstvenom pop-up formatu na vrhuncu sezone sakure.

Noma Kyoto u formatu luksuznog pop-upa je gostovala u Ace Hotelu Kyoto od 15. ožujka do 20. svibnja 2023. To gostovanje je bilo vrhunac dugogodišnjih priprema i čestih putovanja u Japan, događaj u kojem je Nomin tim opisao jelovnik kao refleksiju sezonu sakure u Kyotu, ali i činjenicu kako oni nisu japanski restoran.

Ova publikacija nudi čitateljima, kako ljubiteljima hrane tako i svim zainteresiranim za priče o Japanu, uvid u Nomina putovanja, učenja te vodič o impresivnom gradu. Više je to od priče o jelima koja su tamo nastajala, već i one o ljudima i putovanja. Noma in Kyoto sadrži elemente Nominog tima kao i prijatelja iz cijelog svijeta, uključujući pisce Adama Sachsa i Robbieja Swinnertona te glumicu Lily Collins.

Noma in Kyoto knjiga
Noma 


Prije nego što je Nomin tim stigao u Kyoto kako bi osmislio jelovnik, Nomin je tim proputovao Japan uzduž i poprijeko u potrazi za prirodnim vinima i specijaliziranim proizvođačima sakea, majstorima fermentacije, noževima generacija obrtnika, unikatnim posuđem, rijetkim morskim algama i svježim mikro sezonskim proizvodima.

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Noma in Kyoto knjiga
Noma 


Upravo je Nomin tim razvio razgranatu mrežu obrtnika, zanatlija, kuhara, farmera, sakupljača hrane, a kako bi pronašli ono nešto pješačili sus redovnicima, lovili morske alge, pretraživali buvljake u potrazi za dekorativnim detaljima, vođeni svojom glađu za otkrićem.

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Noma in Kyoto knjiga
Noma 


Rezultati tih avantura srce su ovog časopisa i temelj za ovaj vodič kroz Kyoto, ali i šire.Istražili su svaki kutak Kyota, od planina i hramova do vinarija, tvornica misa, prodavaonica rezanaca, restorana s Michelinovim zvjezdicama, umjetnosti, ramena i kave.

Noma in Kyoto knjiga
Noma 

Noma in Kyoto knjiga
Noma 


Nomin tim ističe kako se na 220 stranica nalaze ne samo stvari koje je čekaju da ih i vi otkrijete u Japanu, već i priče te fotografije koje će vas nadahnuti da upoznate Japan bez obzira koliko stedo sada znali o ovoj zemlji.
A teme poput Sake za početnike i gdje pronaći prirodno vino u Japanu, Gdje jesti, od rupa u zidu do restorana s Michelinovim zvjezdicama, Kako kupiti japanski nož, Pješačke rute i izleti vikendom, hramovi i vrtovi, Vodič kroz buvljake Kyota, Kyoto i tradicija kaiseki Kyota, Kyoto i tradicija kaisekija, Stvari koje treba raditi s djecom, Alkemijska magija kojija i drugih plijesni i fermenata, Nomin laboratorij za fermentaciju susreće japanske majstore, to zasigurno čine mogućim.