Gin tonic je savršen koktel za sve prigode i godišnja doba, a ako vam je dosadila klasična verzija, donosimo tri atraktivna recepata za pripremu gin koktela na malo drugačiji način i kao najbolju dobrodošlicu proljeću i druženjima na otvorenom.

Dok gin tonic podnosi brojne kombinacije okusa pa ga uvijek možete osvježiti sokom od jabuke ili bazge, dodati mu krišku naranče, limuna ili limete, latice ruže ili svježi krastavac, tri koktela koja vam predstvaljamo, za pripremu ne trebaju klasični tonik, već odlične sastojke koji će oblikovati odlične koktele. 

Donosimo recepte za Salti Dog, Gimlet i Gin Fizz

Salty Dog

50 ml gina
100 ml soka od grejpa
sol, kriška grejpa

Namočite rub čaše u vodu, te ga potom uraonite u grubu sol. Čašu ispunite ledom, potom dodajte gin i sok od grejpa. Sve lagano izmiješajte. Ukrasite kriškom grejpa.

Kokteli
Shutterstock 

Gimlet

75 ml gina
15 ml soka od limete
15 ml šećernog sirupa
kriška limete

Gin, sok od limete i šećerni sirup stavite u shaker s ledom te miješajte dok se dobro ne ohladi. Procijedite u ohlađenu čašu za koktele punu svježeg leda. Ukrasite kriškom limete.

Kokteli
Shutterstock 

Gin Fizz

60 ml gina
30 ml soka od limuna
20 ml šećernog sirupa
1 bjelanjak
mineralna voda (30 ml ili više)
kandirana trešnja

Gin, sok od limuna, šećerni sirup i bjelanjak dodajte u šejker i žustro miksajte (bez leda) oko 15 sekundi. Dodajte 3-4 kocke leda i ponovno žustro miksajte dok se sve dobro ne ohladi. Procijedite u čašu i dopunite mineralnom vodom.