Jesen je savršeno godišnje doba za brojne gastronomske događaje, među kojima se, kako na europskoj tako i svjetskoj karti, ističe talijanski gastro festival Ein Prosit Udine. Događaj je to koji ove godine slavi 25 godina.

U skladu s rođendanskom brojkom dolazi zanimljiviji nego ikada jer sudjelovanje u ovom događaju je važno kako brojnim posjetiteljima tako i brojnim svjetskim chefovima, a za istaknuti je kako i ovaj put kuhaju i najveća svjetska imena poput Maura Colagreca (Mirazur), Massima Botture (Osteria Francescana) i Virgilia Martineza (Central)... te naš chef Hrvoje Kroflin iz restorana ManO2, koji će u petak 18. listopada pripremati večeru s dobro nam poznatim austrijskim chefom Paulom Ivićem iz restorana TIAN (1* Michelin) dok će za deserte biti zadužen pastry chef Ascanio Brozzetti (Pasticceria Giotto, Padova). Chef Ascanio je iskustvo stjecao radeći kao pastry chef u kuhinji Heinz Becka (La Pergola 3***), Quo Vadis u Londonu chefa Marco Pierre Whitea, a zatim se priključio restoranskih grupaciji Alajmo gdje je radio u Le Calandre (3*** Michelin), s kojima je zatim nastavio suradnju u njihovom restoranu u Tokiju da bi se 2015. vratio i otvorio Pasticceria Giotto u Padovi gdje je i danas.

Ein Prosit 2024
Ein Prosit Chef Hrvoje Kroflin


Ein Prosit okuplja najbolje svjetske i lokalne talijanske chefove a fokusiran je promociju regije kroz hranu i vina. Prema najavama, i ove će se godine u periodu od 16. do 20. listopada, rušiti brojni rekordi, od broja posjetitelja do broja gostujućih večera s međunarodnim i talijanskim chefovima, degustacija, promocija i odličnih priča i partyja u jedinstvenom ambijentu Udina. Uvodna večera koja će se održati u srijedu 16. listopada rasprodana je u trenu, a to ne čudi kada se zna da na toj večeri kuhaju Norbert Niederkofler, Mauro Uliassi, Niko Romito, Enrico Crippa, Massimiliano Alajmo, Riccardo Camanini, Corrado Assenza i Antonia Klugman. Jedna od večera koja oduševljava okupljenim chefova je i ona pod nazivom We Are the (Food) World, a na kojoj kuhaju Mauro Colagreco, Massimo Bottura, Virgilio Martinez, Franco Pepe i Andrea Tortora.

Ein Prosit 2024
Ein Prosit 

Ein Prosit 2024
Ein Prosit 

Ein Prosit 2024
Ein Prosit 

Ein Prosit 2024
Ein Prosit 

Ein Prosit 2024
Ein Prosit 

Ein Prosit 2024
Ein Prosit 

Ein Prosit 2024
Ein Prosit 

Svaka od brojnih večera kao i odličan program događanja jedinstven su poziv da rezervirate svoje mjesto i otputujete do i ne tako udaljenih Udina.  Više detalja o samom programu i večerama dotupno je na službenim stranicama festivala einprosit.org.