Gin tonic je savršen koktel za sve prigode i godišnja doba, a ako vam je dosadila klasična verzija, donosimo vam pet recepata za pripremu na malo drugačiji način.

Gin tonic podnosi brojne kombinacije okusa pa ga uvijek možete osvježiti sokom od jabuke ili bazge, dodati mu naranče, ruže ili svježe krastavce.

1. Gin tonic s jabukom i ružmarinom

Klasičnoj kombinaciji gina i tonica dodajte svježi sok od jabuka. Sve prelijte preko leda i dodajte grančice ružmarina koje će piću dati aromu, koja će ipak ostati suptilna i nenametljiva.

Gin tonic s jabukom i ružmarinom
Shutterstock 

2. Gin tonic s bazgom

Sok od bazge je omiljeno bezalkoholno piće tijekom toplijih mjeseci pa zašto ga ne dodati u gin tonic? Piću će dati sasvim drugačiju notu i osvježavajući okus, a ako vam ta kombinacija zvuči preslatko, 'razbijte' je s malo limunovog soka.

Gin tonic s bazgom
pexels 

3. Gin tonic s mentom i narančom

Ova je kombinacija idealna za ljeto jer istovremeno nudi okuse slatkaste naranče i osvježavajuće mente, ali bit će dobrodošla u svako doba godine. Sok naranče iscijedite u gin tonic, a mentu i ružmarin ostavite u grančicama i tako poslužite u čaši.

Gin tonic s mentom i narančom
pexels 

4. Gin tonic sa svježim krastavcem

Gin tonic se još uvijek uglavnom poslužuje uz limun pa je pronalaženje lokala koji nudi klasični gin tonic sa svježim krastavcima pravi pothvat. Zato sami pripremite gin tonic kod kuće i poslužite ga uz raskošan i osvježavajuć svježi krastavac.

Gin tonic sa svježim krastavcem
unsplash 

5. Gin tonic s ružom i medom

Malo meda će ovom koktelu dati slađu notu i razblažiti alkohol, a ružina voda će mu pak dati sasvim novi okus i podignuti ga na razinu pravog dekadentnog pića.

Gin tonic s ružom i medom
Shutterstock