Reljef je 3 metra dugačak i 1,3 metara visok, inspiriran je vitrajem koji krasi sam ulaz u podrume, te sadrži ključne simbole koji predstavljaju nasljeđe ove šampanjske Kuće.

'Oduševljeni smo što možemo pozvati javnost da istraži naš najnoviji dodatak podrumu Galerie Impériale u Epernayu – osebujno umjetničko djelo Daniela Arshama koje objedinjuje našu povijest i umijeće. Djelo je naručeno povodom proslave Maisonove 280. obljetnice i predstavljanja šampanjca Collection Impériale Création NO.1. Presretni smo što će ovo umjetničko djelo trajno ostati u našim podrumima, reflektirajući bezvremenski dizajn našeg iznimnog, novog cuvéea', izjavio je Benoît Gouez, Moët & Chandonov majstor podrumar.

441420.jpg
promo 

Arsham je za izradu svojeg remek-djela odabrao bijelu lijevanu smolu, kao poveznicu s tlom regije Champagne koje je bogato kredom, a također krasi i zidove podruma. Suptilni tragovi vidljive erozije simboliziraju prolaznost vremena, te su ujedno Arshamov potpis i zagonetan element koji daje ovom djelu bezvremensku vrijednost.

441421.jpg
promo 

'Čast mi je vidjeti moje djelo izloženo na tako važnom mjestu kao što je Galerie Impériale, kao dio ostavštine Moët & Chandona. Ova suradnja stvorila je značajnu vezu između moje umjetnosti i ostavštine Maisona, te sam jako ponosan što sam mogao dati svoj doprinos njegovoj aktualnoj priči', izjavio je umjetnik, Daniel Arsham.

441422.jpg
promo 

Reljef Daniel Arshama izložen je za sve posjetitelje u povijesnim podrumima Maisona.

Za rezervaciju obilaska posjetite sljedeći link:

https://www.moet.com/en-int/visit-us#section-visit-us-reservations-container