Ideja za pripremu koktela koji godi okusom, kombinacijom sastojaka ali i estetikom koja se savršeno uklapa u druženje povodom Majčinog dana je puno ali jedan je koktel posebno zanimljiv - Daiquiri s jagodama! Priprema se jednostavno i to od ova četiri sastojka: jagoda (izmiksanih), bijelog ruma (kako bi voćni okusi ostali u ravnoteži), soka od limete i šećera.

Važan korak u pripremi je da se dio svježe narezanih jagoda pomiješa sa sokom limete i šećerom, jer se tako dobije ukusni tamnocrveni sirup. Ostatak jagoda se zamrzava te miksa s ledom i rumom, te kada se sve spoji i dobro poveže poslužujemo kao odličan koktel koji često nazivaju slushie za odrasle.

Daiquiri s jagodama
Shutterstock 

Sastojci:
225 g smrznutih jagoda
150 g svježih jagoda
60 ml soka limete
150 ml bijelog ruma

Priprema:
Pomiješajte svježe jagode narezane na komadiće sa sokom od limete i šećerom. Ostavite da se kratko mariniraju. Smrznute jagode pomiješajte s rumom, izmiksajte u blenderu. Dodajte svježe jagode i sirup od limete I šećera. Sve zajedno blendajte te raspodijelite pripremljeni koktel u čaše za margaritu. Po želji ukrasite s komadićima limete.