Dobro je poznato brojni celebrityji svoj novac ulažu u razne poslove, od vrhunske kozmetike do hotela i alkoholnih pića. Nedavno se raznolikom i vrlo dohodovnom tržištu vina i jakog alkoholnih pića još jednom pridružio slavni Brad Pitt. Uz već dobro poznate i prestižne etikete Château Miraval, vinarije čiji je Pitt vlasnik, tržište je u fokus stavilo i njegov prvo žestoko piće - The Gardener Gin. Ovaj je projekt nastao u suradnji Pitta, obitelji Perrin (s kojom je pokrenuo i beauty biznis) te master destilerom Tomom Nicholom, koji je usprkos činjenici kako se umirovio, odlučio ući u projekt a sve zbog činjenice kako će biti u prilici stvoriti gin iz snova.

Tom Nichol ima golemo znanje i iskustvo u industriji gina i ime je koje se uvelike poštuje, a u njegovoj karijeri je za istaknuti kako je na poziciji glavni destilator u Tanquerayu bio od 2006. do 2015. godine te da je vodio stvaranje etiketa Tanqueray No. Ten, Tanqueray, Tanqueray Rangpur i oživljavanje recepta Tanqueray Malacca 2013.

Brad Pitt The Gardener Gin
Profimedia / Serge Chapuis/The Gardener Gin/Mega 

A premijerno predstavljanje ovog celeb gina dogodilo se na nedavnom otvaranju hotela Carlton tijekom Filmskog festivala u Cannesu prošlog mjeseca. Za renoviranje i uređenje ove prestižne hotelske adrese, a koje je trajalo dvije godine, utrošeno je više 350 milijuna eura, te se sada ponosi najvećim infinity bazenom u Cannesu te s vrtom s čak 22.000 vrste cvijeća i biljaka.

Za vrijeme trajanja filmskog festivala kušanje ovog prestižnog gina bilo je moguće (uglavnom za slavne i odabrane) na raskošnom hotelskom baru a komentari su i više nego odlični, što je savršena priprema za ulazak gina na američko tržište planirano za jesen ove godine. U sklopu festivala posebno se uživalo u koktelu "Secret Garden" koji se pripremao od The Gardener Gina, soka od limuna, soka od naranče, sirupa od jagoda i bjelanjaka.

Brad Pitt The Gardener Gin
Profimedia / Serge Chapuis/The Gardener Gin/Mega 


The Gardener Gin se opisuje kao London dry gin koji slavi bujnost i svjetlost Francuske rivijere prožet svježim okusom citrusa. Dobiven je od pšenice u bakrenim kotlovima s tradicionalnom botaničkom mješavinom borovice, sladića, anđelike i korijandera, uz naznake citrusa te ružičastog grejpa, limuna i gorke naranče. Brad Pittov tim tržištu je ovaj gin približio i riječima: "To je spoj bujnog zelenila i briljantnog zlatnog sjaja sunca, protkanog nekonvencionalnom mješavinom svježih i suhih citrusa. Zračeći duh Francuske rivijere diljem svijeta, The Gardener Gin slavi art-de-vivre koji izniman festival u Cannesu utjelovljuje već više od pola stoljeća.”

Brad Pitt The Gardener Gin
Profimedia / Serge Chapuis/The Gardener Gin/Mega 


Suosnivač ove etikete gina, Matthieu Perrin, ističe kako je gin stvoren da odražava zemlju na kojoj su njegovi sastojci uzgajani na Francuskoj rivijeri, mjesto, kako ističe, blagoslovljeno od bogova.

Ljubiteljima vrhunskog gina dovoljan je pogled na ovu bocu te riječi koje ga opisuju da ga stave na listu neodoljivih etiketa koje vrijedi kušati što je moguće prije.