Ljubiteljima vrhunskih šampanjaca i šampanjskih kuća ime Ruinart dobro je poznato. Ruinart, osnovan 1729. godine glasi za najstariju šampanjsku kuću koja proizvodi isključivo šampanjac. Osnovan od strane Nicolasa Ruinarta u regiji Champagne, u Reimsu. Danas je kuća u vlasništvu tvrtke Louis Vuitton Moët Henness, a priča je započela kada je poduzetnik Nicolas Ruinart ostvario ambicije svog ujaka, Dom Thierryja Ruinarta, da Ruinart postane autentična šampanjska kuća.

Prva isporuka "vina s mjehurićima" dogodila se u siječnju 1730. i od tada Ruinart ima snažnu vezu s umjetnosti. Godine 1985, Andre Ruinart je upitao češkog umjetnika Alfons Mucha da ilustrira plakat za Ruinart. Brend je i danas usko povezan sa suvremenom umjetnosti i igra ulogu u mnogobrojnim svjetskim događajima kao što su ARCO, Foire de Bale, Carre Rive Gauche, London Design i Miami Art Basel.

Ruinart Cuvee
Ruinart 

Zato je posebno zanimljiva vijest kako je nakon dva desetljeća Maison Ruinart predstavio novi cuvée što je u svijetu na koji snažno utječu klimatske promjene važan događaj, jer za ovakvu šampanjsku kuću prije svega je važno zadržati izvrsnost. S odlučnom modernom vizijom okrenutom budućnosti, Ruinart je prešao s tradicionalnog savoir-fairea na Savoir Re-Faire, (re)kreirajući nove aromatske profile chardonnaya i prilagođavajući postupke proizvodnje vina za svoj novi Blanc Singulier cuvée.

Ruinart prepoznaje velike promjene koje utječu na njihove vinograde, znatno više prosječne temperature i sve ranije berbe. Majstor podruma Frédéric Panaïotis i njegovi timovi identificirali su pojavu novih aromatskih profila povezanih s ovom novom klimatskom paradigmom. Ove su razlike posebno dovele do novih ravnoteža između aromatskih profila – voćnih, cvjetnih, biljnih, začinskih – spojenih s intenzivnim izražajem i posebno snažnom teksturom. Sada Ruinart otkriva te nove karakteristike, prilagođavajući svoj savoir-faire zadržavajući prepoznatljivi potpis ove kuće, što je kulminiralo stvaranjem cuvéea nazvanog Blanc Singulier.

Ruinart Cuvee
Ruinart 

Poput kultnog Ruinart Blanc de Blancs, novi Blanc Singulier je 100% chardonnay, cuvée koji se može pohvaliti blistavom zlatno-žutom nijansom, s daškom zelene. Na nosu budi bogati doživljaj koji proizlazi iz mješavine slatkog voća, cvjetnih nota, kao i dugotrajnih nota aromatičnog bilja i biljaka. Što se tiče okusa, šampanjac je svjež i doživljajan, punog okusa u kojem se javljaju i začini kao i slatke note vanilije kao dio ukupnog doživljaja kušanja.