Priča o liku i djelu chefa Simona Rogana izuzetna je baš kao što je i njegov prijedlog za pripremu savršenog ljetnog napitka - Martini od jagoda i mente, koktela koji jako vole gosti jednog od restorana od palicom chefa Rogana, restorana Rogan & Co.
Za pripremu ovog osvježavajućeg koktela iz tima chefa Rogana poručuju da su vam potrebne jagode, votka, sirup od mente (oni koriste sortu Apple Mint uzgojenu na njihovoj impresivnoj farmi) i Lillet Rosé, francuski aperitiv koji se priprema od grožđa Sémillon. Svi koji pripreme ovaj koktel dobrodošli su u objavi na Instagramu tagirati @rogan_and_co

Chef Simon Rogan
Nina K Claridge 

Rogan & Co Martini s jagodama i mentom

Sastojci:

50 ml votke s dodatkom jagode
20 ml Lillet Rosé
5 ml sirupa od mente

Priprema:
Za votku s jagodama, uklonite vrhove s 200 g jagoda, prerežite ih na pola i nježno ih pritisnite prije dodavanja u zdjelu sa 75 cl votke. Ostavite da odstoji nekoliko sati prije nego što smjesu procijedite kroz gazu. Za kremastiji voćni napitak ostavite da odstoji preko noći.
Za sirup od mente, ubacite malu šaku svježih listova metvice u jednostavno pripremljen sirup od bijelog šećera, ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim uklonite listove. Sve sastojke ulijte u posudu za miješanje napunjenu ledom, brzo promiješajte i procijedite u rashlađenu čašu za martini. Poslužite!