Hrana i sve što ona obuhvaća, od okusa do mirisa, do pripreme i prezentacije ima moć u trenu probuditi vaša osobna sjećanja, posebice ona vezana uz vesele ljetne mjesece. U svjetlu Gucci Summer Stories, najnovije kampanje brenda koja slavi živahnu energiju toplijeg vremena, jedinstvena Gucci Osteria obitelj (restorani slavnog chefa Massima Botture) na svakoj je svojoj prestižnoj svjetskoj lokaciji svom jelovniku dodala jelo koje je neraskidivo povezano s ljetnim uspomenama njezinih kuhara, u skladu s ljetnim doživljajem Gucci svijeta.

Ovo ljetno putovanje započinje u Gucci Osteria Firenca s jelom 'Non dire Cassate', u ovoj verziji prelivenim s pestom od pistacija i crvenim kozicama. Oda talijanskoj kulturi tjestenine, kroz svoju prezentaciju izražava razigranu prirodu ljetnih mjeseci, podsjećajući oblikom i bojom na sicilijanski desert cassata.

Okusi pravog talijanskog ljeta dočarani su i u Gucci Osteria Beverly Hills kroz jelo 'Insalata di Mare' - talijanski klasik koji se na jelovnik vraća u kombinaciji sa škampima iz Santa Barbare, jakobovim kapicama s istočne obale, lignjama iz Sjeverne Kalifornije, svježim morskim algama iz zaljeva Monterey i ikrom pastrve. Kada putujete Italijom, bilo da ulazite u osteriju, pizzeriju ili restoran, često se prva stvar koja se nudi po dolasku je upravo salata od plodova mora. Ova verzija slavi talijansku tradiciju, te uzdiže lokalne sastojke - plodove mora i povrće s tržnica.

Gucci Summer Stories Osteria
Gucci Osteria 

Ljetne arome u Gucci Osteria Seul dočarane su kroz tanjur pod nazivom 'Sentiero diMt.Halla', jelo inspirirano ljetnim šetnjama kroz šumu na otoku Jeju, prateći staze okružene zelenilom koje vode do planine Halla. Inspirirano mirisima s ovih staza, ovo jelo kombinira crni svinjski file s otoka Jeju pečen na žaru na binchotan drvenom ugljenu spestom Chamnamul.

Gucci Summer Stories Osteria
Gucci Osteria 

Ljetna ponuda Gucci Osteria Tokio spaja najbolje japanske sastojke s talijanskim okusima u jelo koje priziva sjećanja na ljeta provedena u talijanskoj regiji Campania. 'Pacchero ai 7 Pomodori del Pastificio dei Campi' donosi jednostavnost mediteranskih okusa kroz najkvalitetniju talijansku tjesteninu i razne ukusne japanske rajčice prepune slatkih, pikantnih nota ovog suštinskog ljetnog voća.

Gucci Summer Stories Osteria
Gucci Osteria 

A najbolja potvrda koliko je je ovaj projekt čaroban bilo je nedavno održano luksuzno druženje u East Hampton gdje je slavna Gwyneth Paltrow ugostila drage uzvanike na travnjaku obiteljske kuće a sve kako bi spojila vrijednosti projekta Gucci Summer Stories i lansiranje nove Goop beauty linije.

Mattia Agazzi chef restorana Gucci Osteria Beverly Hills bio je odgovoran za pripremu vrhunskih jela koja su se našla na jelovniku naziva ‘Italy in Amagansett’. Sočna sezonska jela - tacosi od jastoga, salata od artičoka, rižoto, pečeni bakalar i desert od jagoda i limuna, bili su pripremljeni od lokalno uzgojenih proizvoda na farmi Amagansett u Hamptonsu.