Spremni ste za sezonsku promjenu izgleda? Jesen uskoro stiže, a tako i svi polako počinjemo razmišljati o novim modnim komadima koje ćemo uvrstiti u svoju kapsulu. Ista je stvar i s beauty trendovima koji se u ovom slučaju najviše mijenjaju u pogledu kose.

Krajem ljeta najčešće se upuštamo u procese 'zacijeljenja' kose istrošene suncem i morem uz pomoć raznih tretmana, dubinske njege, maski i, naravno, kraćenja vrhova. Ipak, ako ste spremni za ulazak u novu sezonu s nešto drugačijim lookom, onda je za vas trenutno najtrendi frizura.

Naravno, što drugo nego bob.

Frizura koja je obilježila kako 2023., tako i ovu godinu, sa svojim raznim varijacijama za svačiji stil i ukus. Od onih nešto oštrijih, do potpuno opuštenih varijanti, a jednu od njih nosi i naša omiljena it djevojka Hailey Bieber.

Promijenila ih je nekoliko, a trenutno nosi varijantu koja podsjeća na supermodele devedesetih - vrlo glamuroznu i voluminoznu frizuru. 

Riječ je o slojevitom, moćnom bobu inspiriranom Kelly Lebrock, kako ga je opisao frizer Adam Reed. Mekanog i zaobljenog ruba, odaje chic dojam i lako se stilizira zbog svoje slojevitosti, a glavna mu je karakteristika upravo volumen. Zato je važno usredotočiti se na feniranje pri njegovom oblikovanju.

Jedna od ostalih prednosti ovog elegantnog kroja je to što pristaje svakom tipu kose. Dovoljno je samo pogledati nedavnu promjenu Hailee Steinfeld i vidjeti svestranost ovog teksturiranog bob. Kako kaže stilistica Hattie Davis, sve što trebate učiniti je malo prilagoditi svoj kroj ovisno o teksturi vaše kose, pazeći da naglasite prirodno padanje pramenova.